Mahalle camisi binaların arasında sıkışıp kaldı: Adeta görünmez oldu

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde bulunan ve yedi katlı iki binanın arasında sıkışıp kalan Tabakhane Mobilyacılar Camii ilginç bir görüntü sergiliyor.

Haber Merkezi İHA
Tabakhane Mobilyacılar Camiinin görüntüsü dikkat çekiyor.

Odunpazarı ilçesine bağlı Kurtuluş mahallesinde 1986 yılında yapılan Tabakhane Mobilyacılar Camii, yıllar içinde etrafına yapılan binaların arasında kaldı.

Tabakhane esnafı ve mahalleliler tarafından yaptırıldığı öğrenilen cami, 7 katlı 2 binanın ortasında kalarak neredeyse fark edilemez oldu. Minarenin boyuna ulaşan binalar adeta cami ile bütünleşti.

Çevrede yaşayan vatandaşlar binaların 15-20 yıl içerisinde yapıldığını belirterek, bilmeyenlerin camiyi bulmakta zorlandığını ifade etti. Ayrıca mahalleliler, caminin görünümünü korumak için binaları yapan müteahhitti uyardıklarını da söyledi.

FOTOĞRAF 8
'Fethin sembolü' Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılışının yıl dönümü: Sabah namazı için akın ettiler
Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinden sonra ilk cuma namazını kıldığı "fethin sembolü" Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasının üzerinden bir yıl geçti. Farklı ülkelerden Müslümanların akınına uğrayan camiye namaz vaktinden önce gelenler, Kur'an-ı Kerim okuyarak ve dua ederek vakit geçirdi.

FOTOĞRAF 4
Çamlıca Camii avlusunda 2 bin 71 metrekare Türk bayrağı açıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde, Çamlıca Camii avlusunda 350 öğrencinin 2 bin 71 metrekarelik Türk bayrağı açtı.

FOTOĞRAF 7
400 yıllık Sultanahmet Cami’nin sökülen dev kubbe alemi yerleştirildi
Mimar Sinan'ın öğrencisi Sedefkar Mehmet Ağa'nın eseri 400 yıllık Sultanahmet Cami'nin sökülen dev kubbe alemi yerleştiriliyor. İşçilerin 43 metre yükseklikteki ana kubbe üzerinde çalışması havadan görüntülendi.

FOTOĞRAF 12
Camide imam alt katta boks antrenörü: Namazdan sonra buraya geçip spor yapıyorlar
Gaziosmanpaşa'da görev yapan imam Hadin Yılmaz, boks antrenörlüğü de yapıyor. Caminin bodrum katını kendi imkanlarıyla düzenleyen Yılmaz, burada boks eğitimi verdiği gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor. 'Her şey bir gönüle dokunmak için' sloganıyla yola çıkan imam Yılmaz, 40 öğrenciye boks eğitimi veriyor. Çocuklar ve gençlerle beraber hem namaz kılıyor, hem de boks yapıyor.