Mete Yarar: Terörist tüm detayları nasıl biliyordu?

TVNET'teki Karşı Karşıya programında konuşan Mete Yarar, Ortaköy'deki saldırı hakkında "Saldırgan 7 dakika boyunca içeride ve yürüyerek çıkıyor. Çıktığında polisle karşılaşmayacağını, içerideki 50 tane korumanın silahsız olacağını, hiç gitmediğini mekanın giriş çıkışlarını nereden biliyordu" diye sordu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Güvenlik uzmanı Mete Yarar, TVNET'te Merve Şebnem Oruç'un sunduğu Karşı Karşıya programına konuk oldu.

Mete Yarar'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

DEAŞ'ın diğer ülkelere saldırıları rastgele, ancak Türkiye'de detaylıca saldırı yapılıyor.. DEAŞ'ın Türkiye'ye özgü nokta atışı saldırıları iç karışıklık uğraşlarını gösteriyor. DEAŞ'ı kimin kurduğu ve eylemlerinin kime yaradığı İslamofobi'nin kime yaradığıyla aynıdır.

Ortaköy'deki saldırının tarzı DEAŞ modellemesine uymuyor. Saldırgan 7 dakika boyunca içeride ve yürüyerek çıkıyor. Çıktığında polisle karşılaşmayacağını nereden biliyordu? İçerideki 50 tane korumanın silahsız olacağını hiç gitmediğini mekanın giriş çıkışlarını nereden biliyordu?

Mekanda kullandığı silahların oraya nasıl getirildiğinin de sorulması gerek. Saldırganın kesinlikle destek aldığını düşünüyorum.

Yapılan eylemlerin acımasızlığını her eylemde artıyorlar. Dünya asimetrik bir savaş yaşıyor, simetrik çözüm hamleleriyle ilerleyemeyiz. Terörün dayatmaya çalıştıklarıyla mücadele etmeliyiz, güçlü durmalıyız. Başka inanışlarda olanları da savunmalıyız.

Mete Yarar: Terörist 50 korumanın silahsız olduğunu nereden biliyor?
Güvenlik Uzmanı Mete Yarar TVNET'te katıldığı Karşı Karşıya programında Ortaköy'deki saldırıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yarar teröristin bu olayı tek başına yapmasının mümkün olmadığını belirterek 'Bu adam oraya gittiğinde tek polisin olduğunu nereden biliyor, yakında bir polis merkezi olmasını bilmesine rağmen bu kadar rahat nasıl hareket edebiliyor, bu adam hayatında hiç gitmediği kulübe gidip, nereye döneceğini nereden biliyor. içerideki 50 korumanın hiçbirinde silah olmadığını nereden biliyor?' ifadelerini kullandı.





Teröristin yeni görüntülerine TVNET ulaştı
Ortaköy saldırganı çift şarjörü birbirine bantlamış