MSB duyurdu: PKK'ya ait hedefler yerle bir edildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları kapsamında, Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ait hedeflerin Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) etkili şekilde vurulduğunu, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 42'ye yükseldiğini bildirdi.

Haber Merkezi DHA
MSB'nin paylaştığı videoda hedeflerin vurulduğu an böyle kaydedildi.

Irak'ın kuzeyinde başlatılan Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 42'ye yükseldi.

Komandolar Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki zorlu arazi şartlarında operasyonlara devam ederken, keşif gözetleme vasıtalarıyla belirlenen hedefler de hem havadan hem de karadan etkili şekilde vuruluyor.

Hava Kuvvetlerine ait uçaklar ile Kara Kuvvetlerine ait ateş destek vasıtaları, teröristlerin inlerini yerle bir etmeyi sürdürüyor.

HAVADAN VE KARADAN

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları kapsamında terör hedeflerini etki altına almaya devam ettiği belirtilerek, "Kahraman komandolarımız Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki zorlu arazi şartlarında operasyonlara devam ederken, keşif gözetleme vasıtalarımızla belirlenen hedefler de hem havadan hem de karadan etkili şekilde vuruluyor.

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar ile Kara Kuvvetlerimize ait ateş destek vasıtaları teröristlerin inlerini yerle bir etmeyi sürdürüyor.

Operasyonlar kapsamında bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 42'ye yükseldi.

Operasyonlar planlandığı gibi devam ediyor" denildi.


Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında tespit edilen sığınak, barınak ve mağaraların imha edildiğini bildirdi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında tespit edilen sığınak, barınak ve mağaraların imha edildiğini bildirdi. MSB'den yapılan yazılı açıklamada, 23 Nisan 2021'de başlatılan Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının planlandığı gibi sürdüğü belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terör hedeflerini tek tek etkisiz hale getirmeye devam ettiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 'Gece-gündüz demeden kahramanca ve fedakarca görev yapan kahraman Mehmetçik, teröristlere ait mayın ve EYP tuzaklarını tek tek imha ederken bir yandan da her bir sığınak, barınak ve mağaraya girerek teröristlerin izini sürüyor. Tespit edilen sığınak, barınak ve mağaralar komandolarımız tarafından tahrip edilerek kullanılamaz hale getiriliyor.'


Metina'ya kara harekatı başladı: PKK'nın kampları tek tek vuruluyor

Pençe-Yıldırım operasyonu sırasında bir mağaraya gizlendikleri belirlenen 3 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarına ait yeni görüntüler
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde devam eden Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının planlandığı gibi devam ettiği belirtti. MSB, Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde devam eden Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının planlandığı gibi devam ettiğini, tespit edilen terör hedefleri hem havadan hem de karadan vurulduğunu ve teröristlere ait sığınak, barınak, mağara, silah, mühimmat, el yapımı patlayıcı ve mayınlara karşı da imha çalışmalarının da gerçekleştirildiğini belirtti.