Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Koronavirüs salgını nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılın 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre yüz yüze eğitime ise 21 Eylül'de geçilecek. Konuyla ilgili hem Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan hem de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan birçok açıklama geldi. Milyonlarca öğrenci ve veli yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı sorusunu internette aratmaya başladı. Peki, okullar ne zaman açılacak? Okullarda yüz yüze eğitim nasıl olacak? İşte tüm detaylar...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Yüz yüze eğitimin 21 Eylül'de başlaması planlanıyor.

Etkilerini hala devam ettiren koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitim ertelenmişti. Yeni takvime göre hem öğrenciler hem de veliler okulların ne zaman açılacağını merakla bekliyor. MEB'in takvimine göre okullar 21 Eylül'de açılacak. Tedbirlerin en üst safhada olacağı yeni eğitim öğretim yılında okullarda yüz yüze eğitim nasıl olacak? HAberimizde büyün detayları öğrenebilirsiniz

Okullar ne zaman açıklanacak? Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası merak edilen soruları yanıtlamıştı. Bakan Koca açıklamasında şunları söylemişti "Okulların açılmasıyla ilgili genel karar alınmıştı. Hazırlık ve 1. sınıfların 21'inde açılmasıyla ilgili bakanlıklar bir çalışma yaptılar. Bu dönemde 2+5 gün şeklinde bir uygulamaya geçilecek. Salgının çok yoğun olduğu illerde ise gerektiğinde Hıfzıssıhha kurulları başlatmama kararı alabilir. 2-3 hafta içerisinden salgının durumu tekrar değerlendirilip ona göre kademeli geçişin olup olmayacağı ya da nasıl olacağı değerlendirilecek."

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan ‘yüz yüze eğitim’ açıklaması

Yüz yüze eğitimde okullara uyum programı nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise, 21 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitimin detayları hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Öğrencilerin okula uyum programıyla ilgili bilgi veren Bakan Selçuk, "'Okul yönetimleri, uyum programının 21-25 Eylül 2020 haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar verecek. Uyum Programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, İlkokul 1. sınıflarda ise 30’ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10’ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak'' ifadelerini kullanmıştı.

Yüz yüze eğitim nasıl yapılacak: Şartlar neler, hangi sınıflarda yapılacak?


Bilim Kurulu Üyesi Kara'dan okulların açılmasına ilişkin açıklama: Çocuklar okul içinde daha az risk altında

Öğrencilerin yüz yüze alacağı dersler hangileri?

Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitimin ilk haftasını henüz okul yaşamıyla yeni tanışacak okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerin uyumuna ayırdı. Kovid-19 tedbirleri kapsamında kişisel hijyen, maske ve sosyal mesafe kuralları öğrencilere temassız oyunlar ve eğlenceli etkinliklerle anlatılacak. Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında ise Türkçe dersi haftada 2 gün 3'er ders saati olmak üzere 6 ders saati, matematik haftada 2 gün 1'er ders saati olmak üzere 2 ders saati, hayat bilgisi haftada 2 gün 1'er ders saati olmak üzere 2 ders saati yüz yüze eğitimle verilecek.

Okullar ne zaman açılacak? Detaylar belli oldu

  • Söz konusu derslerin yüz yüze işlenemeyen ders saatleriyle ilkokul 1'inci sınıf programındaki diğer dersler ise EBA TV ve EBA portal canlı sınıf uygulamalarıyla uzaktan eğitim sistemleriyle uygulanacak. Uzaktan eğitimle ilgili tüm bilgilere "uzaktanegitim.meb.gov.tr" ve "eba.gov.tr" adreslerinden ulaşılabilecek.

MEB'den yeni adım: Velilerle çevrim içi toplantılar yapılacak

MEB'den yeni adım: Yüz yüze eğitime katılacak özel öğrenciler için okuma yazma seti

FOTOĞRAF 15
Yüz yüze eğitim öncesi okullardaki hazırlık ve denetimler tam gaz devam ediyor
Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen yüz yüze eğitim 21 Eylül'de başlıyor. Yeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kala salgının bulaş riskini azaltmak için okullardaki hazırlık ve denetimler tüm hızıyla sürüyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Yeri Sağlık Güvenlik Birimi il Koordinatörü Murat Remzi Uzunal, 21 Eylül'de okullarda başlayacak olan yüz yüze eğitim öncesi 'Okulum Temiz Belgesi' almak isteyen okulların ekipler tarafından nasıl denetlendiğini anlattı. Uzunal, “Sosyal mesafe, maske kullanımı ve temizlik bizler için öncelikli koşullar. Okulların tüm alanlarını sosyal mesafeyi oluşturacak şekilde denetliyoruz. Bugün denetlemiş olduğumuz okul yarın da böyle olmalı. Bu sürecin sürekliliğinin sağlanması bizim için değiştirilmez ve çok önemli bir şart” dedi.