Sel felaketinin yaşandığı Bozkurt’ta yüz yüze eğitimin tarihi belli oldu

Kastamonu Valiliği, sel afetinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde okullarda yüz yüze eğitimin 20 Eylül’de başlayacağını bildirdi.

Haber Merkezi İHA
Bozkurt

Kastamonu İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karara göre, sel afetinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yüz yüze eğitimin 20 Eylül’de başlaması kararlaştırıldı.


Bu kapsamda Kastamonu Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos 2021’de yaşanan sel felaketinin ardından temizlik ve hafriyat çalışmalarının devam etmesi, ayrıca selden etkilenen binaların yıkım kararının verilmesi nedeniyle cadde ve sokaklarda iş makinelerinin yoğunluğunun sürdüğü hatırlatılarak, “Bozkurt ilçemizde 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren tüm kademelerde başlanılması planlanan yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerine oluşması muhtemel risklerden dolayı 20 Eylül 2021 tarihinde başlanılmasına, bu tarihe kadar eğitim-öğretim faaliyetleri ile öğretmenlerin mesleki çalışmalarının uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesine karar verilmiştir” denildi.

Komandolardan Bozkurt'a marşlı veda: Çatakta, batakta, Bozkurt’ta daima göreve hazır!

Bozkurt'ta selin vurduğu dükkanlara Türk bayrakları asılıyor

FOTOĞRAF 15
Bozkurt'ta yürekleri sızlatan görüntüler: Minikler felaketten habersiz çamurun içinde oyun oynuyor
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından çocukların hiçbir şeyden habersiz çamurun içerisinde oyun oynamaya devam etmeleri yürek burktu. 8 yıldır Türkiye'de yaşadığını ve inşaatta çalıştığını belirten yabancı uyruklu Hasan Mıhaymıt, “Selle birlikte evimiz ve çevresi sular altında kaldı, bütün eşyalarımız gitti. Bu hale geldik. Çocuklar ise çamurda oyun oynuyor, top oynuyor, biz temizlemeye çalışıyoruz” dedi.

FOTOĞRAF 21
Sel felaketinin yaşandığı Bozkurt'tan korkunç görüntüler: Araç mezarlığı gibi
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel nedeniyle yıkılan ve zarar gören binalar ile çevredeki yapılarda arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Selde sürüklenen araçların sular çekilince üst üste bindiği görüntüler, yaşanan felaketi gözler önüne serdi.