Tele1’in deprem iftirasını Macaristan Büyükelçisi deşifre etti

Yüzyılın en büyük felaketinden birini yaşayan Türkiye'ye birçok ülkeden arama kurtarma ekibi gelirken muhalif yayın organı TELE 1 ise toplumun ve ekiplerin moralini bozmak için elinden geleni yapıyor. TELE 1 canlı yayınında Namık Koçak isimli sunucu, Türkiye'ye yardım için gelen Macar kurtarma ekibini Maraş'a taşıyan otobüsün yolda benzininin bittiğini ve benzin paralarını kendilerinin ödediğini, su almak istediklerinde ise döviz istendiği yalanını ileri sürdü. Macar Büyükelçi Viktor Matis ise sosyal medyadan verdiği cevap ile yalanı deşifre etti.

Haber Merkezi Diğer
TELE1'in algı operasyonunu Macar Büyükelçisi bozdu

Kahramanmaraş’taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem ile birlikte yüzyılın en büyük felaketinden birini yaşayan Türkiye'ye birçok ülkeden arama kurtarma ekibi gelirken ve vatandaşlar bölgeye akın akın yardıma koşarken muhalif yayın organı TELE 1 ise arama kurtarma çalışmalarına katılanların ve toplumun moralini bozmak için elinden geleni yapıyor.

TELE 1’de program sunan Namık Koçak isimli sunucu, Türkiye'ye yardım için gelen Macar kurtarma ekibini Maraş'a taşıyan otobüsün yolda benzininin bittiğini ve benzin paralarını kendilerinin ödediğini öne sürdü.

TELE 1 sunucusu, söz konusu ekibin su almak istediğinde yanlarında Türk Lirası olmadığını söylediğini ama market sahibinin 'döviz de alırız' yanıtı verdiği iftirasında bulundu.

BÜYÜKELÇİ YALANI ÇÖKERTTİ: YERLİLER ÖDEDİ

Canlı yayındaki bu yalanı paylaşan bir sosyal medya kullanıcısına Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis cevap verdi.

Yalanı deşifre eden Macar Büyükelçi, "İncek'te az önce 19 kişilik, 'dan karayoluyla gelen grubumuzla konuştum. Ist'da bir istasyonda benzinlerini ödedi bir yerli. Buradaki alışverişte kolalarinin hepsini bbiriödediğini gördüm. Ben başka yerde kurabiye alırken dükkan sahibi elindeki poğaçaların yarısını verdi" dedi.

Tele1’in bu sorumsuz iftirası sosyal medyada da tepkiyle karşılandı.


Büyük felakette bilanço ağırlaşıyor: 10 ilde 9 bin 57 kişi hayatını kaybetti

Ben de yardım edeyim: Asrın en yıkıcı iki depreminde Türkiye seferber oldu