Temel Karamollaoğlu: Kimse sığınmacıları kapı dışarı edelim diyemez

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ittifak ortaklarının sığınmacılar konusundaki tutumunun aksi yönde açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, "Sığınmacıların kapı dışarı edelim kimse diyemez, ama biz bütün sığınmacıların bu memlekette ilelebet kalmasını doğru bulmayız" dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
​Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında son dönemlerde gündemden düşmeyen sığınmacılar konusunu ele aldı. Konuyu keskin ifadelerle ele almanın doğru olmadığını belirten Karamollaoğlu, Suriye'deki iç savaşın önlenmesi gerektiğini duyurdu.

"Kimse sığınmacıları kapı dışarı edelim diyemez"

Temel Karamollaoğlu, "Hemen, bütün sığınmacıları kapı dışarı edelim, ne halleri varsa görsünler, bunu kimse diyemez. Ama biz bütün sığınmacıların da, bu memlekette ilelebet kalmasını da doğru bulmayız. Onlar da kendi memleketlerine gidebilmeli" dedi.

Pasaportonu yırtan sığınmacı ülkesine parmak iziyle gönderilecek

"Bu mesele bir altyapı tesis edilirse çözülür"

Karamollaoğlu, ülke yöneticileri arasında ciddi bir diyalog oluşturulursa meselenin çözüleceğini belirterek, "Orada bir altyapı tesis edilirse insanların rahat yaşayabilecekleri, o zaman bu sığınmacı meselesi çözülür. 'Gönderirim, göndermem, hepsine sahip çıkarım', bu mantık doğru bir mantık değil. Bizim söylediğimiz, Suriye'deki iç savaş önlenmeli" diye konuştu.

FOTOĞRAF 21
Bu pazar seçim olsa hangi parti kazanır? Millet İttifakı'ndaki aday krizi anketlerde
Areda Survey, 2023 seçimleri öncesi siyasi partilerin son oy durumlarına ışık tuttu. Yapılan anket çalışmasına göre Adalet ve Kalkınma Partisi yüzde 36,9'luk oranla ilk sırada yer alırken, Millet İttifakı cephesinde ortak aday belirsizliği konusu anketin en dikkat çeken hususu oldu. Areda Survey'in nisan ayı sosyometre araştırmasının sonuçlarına göre, Türk halkının yüzde 58'i, Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı çıkaracağını düşünüyor, bu oran mart ayında ise yüzde 72 düzeyindeydi. Peki hangi parti ne kadar oy oranı aldı? İşte merak edilen seçim anketi sonucu ve partilerin oy oranları...