Tıp tarihinde nadir rastlanan bir durum: 75 yaşındaki Emsal amca 'meme kanseri'ni yendi

Samsun’da yaşayan 75 yaşındaki Emsal Tokuç’a 3 ay önce göğsünde ağrı sebebiyle gittiği hastanede "meme kanseri" teşhisi konuldu. Yapılan ameliyat ile Tokuç’un meme ve koltuk altında kanser kitlesi temizlendi.

Emsal Tokuç.

6-7 yıl önce memesinde bir şişlik olduğunu bilmesi üzerine doktora gitmeyen Emsal Tokuç son 3 aydır başlayan ağrıları nedeniyle doktora başvurdu. Yapılan incelemeler sonucunda meme kanseri olduğu anlaşılan Emsal Tokuç, Büyük Anadolu Hastanesi’nde görev yapan Genel Cerrahi Uzm. Dr. Sedat Ocak tarafından yapılan ameliyat sonucunda memesinden ve koltuk altından kanser kitlesi temizlendi.

HAYAT
Profesör doktor uyardı: Kovid-19 kısırlığa neden olabilir

"Ameliyatta bayanlardan farklı olarak memeyi korumak çok mümkün olmuyor"

Erken aşamalarda gelen erkeklerde son zamanlarda yapılan araştırmalarda memeyi veya koltuk altını korumak mümkün olabildiğini ifade eden Dr. Sedat Ocak, "İleri evlerde, biraz daha geç evrelerde gelenlerde memenin tamamını almak, koltuk altının tamamını almak şu anki en iyi tedavilerden biridir. Ameliyat sonrası ek tedavilere ihtiyaç olacak. Hormona olarak erkek meme kanserleri hormona duyarlı kanserdir. Bu yüzden hap şeklinde hormon tedavisinde tedaviye katkı sağlayacaktır. Meme kanserinin yüzde 1 erkeklerde görülmesine rağmen görüldüğünde gecikmeli olduğu için tanı koymak sonuçlarımız bayanlar kadar iyi olmamaktadır. Erkeklerin de göğüslerinde bir şişlik, akıntı, ciltte bir çekilme olduğunda doktora başvurmalılardır" diye konmuştu.

HAYAT
Koronavirüsü zor atlattı: 'Nefes alamıyorum' diye çığlık atıyordum, parmağımı kaldırsam on ton yük taşımışım gibi ağır geliyordu

HAYAT
Çocuklukta oynadığı piller Servet'i yatalak etti: Kumandanın pillerini ağzında çiğniyordu