Türkiye’nin iki dev markası THY ve Yıldız Holding deprem şehirlerine konut kampanyası başlattı

Türkiye’nin küresel markası Türk Hava Yolları ve gıda devi Yıldız Holding depremin vurduğu şehirlerde toplu konut inşa etme kampanyası başlattı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat, deprem bölgesinde şirket olarak bir yıl içinde bin konut yapacaklarını duyurdu. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker ise iş dünyasına çağrıda bulunarak “Gelin, Türkiye genelinde özel sektör şirketleri ve kamu kurumlarıyla birlikte bölgedeki barınma sorununu ele alalım, bir kampanya başlatalım” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Türkiye'nin iki dev markası deprem şehirlerine büyük konut kampanyası başlattı

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin meydana geldiği bölgede binlerce bina yıkıldı. AFAD şu ana kadar, 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkıldığını açıkladı. Ağır ve orta hasarlı binalar da eklenince yıkılan bina sayısının iki katına çıkacağı öngörülüyor.


Depremin vurduğu şehirlerde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da yaptığı açıklamada “yüz binlerce konutu altyapısı ve üstyapısıyla yeniden inşa edecek, daha doğrusu depremde büyük yıkıma uğrayan şehirlerimizi yeni baştan kuracak planlamaları yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Birkaç haftaya kadar da somut adımların atılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir yıl inşallah ben süre bekliyorum. 1 yıl içerisinde inşa ve ihya çalışmalarını halledeceğiz” dedi.


THY BİN KONUTLUK MAHALLE İNŞA EDECEK


Depremin vurduğu şehirlerin yeniden inşa edilmesi sürecine iş dünyasından da destek geldi. Türkiye’nin küresel markası Türk Hava Yolları ve gıda devi Yıldız Holding toplu konut kampanyası başlattı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Bolat, sosyal paylaşım sitesi hesabından yaptığı açıklamada deprem bölgesine THY olarak bin konut inşa edeceklerini duyurdu. Bolat, "Herkes bugün için canhıraş çalışıyor, yardım topluyor. Ama yarın daha önemli olacak. 10 milyon vatandaşımızın çoğunun ev ihtiyacı olacak. Biz, bin konutluk bir THY mahallesini deprem bölgesinde inşa etmeyi düşünüyoruz” dedi.

MİLYARDERLERE ÇAĞRI: VAR MISINIZ?


THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat, bankalar, büyük holdingler, futbol takımları ve milyarderlere “bizim bu teklifimizin aynısını yapmaya var mısınız? Yurt dışında yaşayan Türkler, STK'lar sizler var mısınız? Sizin de buralarda bir mahalleniz olsun" çağrısında da bulundu.


BARINMA İHTİYACANIN ACİLEN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR


Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı çağrıda, “Çadırlardaki sürenin uzamasıyla birlikte insanlarımız büyük zorluklarla karşı karşıya kalacak. Bu yüzden barınma ihtiyacının acil olarak çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. İş dünyasındaki dostlarıma sesleniyorum; gelin, Türkiye genelinde özel sektör şirketleri ve kamu kurumlarıyla birlikte bölgedeki barınma sorununu ele alalım, bir kampanya başlatalım.” ifadelerini kullandı.

Afetin henüz ilk günlerinden itibaren Türkiye genelindeki perakende marketlerde özellikle bebek bezleri ve mamaların büyük bir hızla tükendiğini ifade eden Ülker, Türk milletinin gösterdiği hassasiyet ve cömertlik sayesinde yaraların hızla sarılacağına inandığını bildirdi.


Asrın felaketinde altıncı gün: 10 kentte 22 bin 327 kişi yaşamını yitirdi

THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: Deprem bölgesinde bin konut inşa edeceğiz