Babası koronavirüse yenik düşen hemşire: 'Keşke babama da aşı yapabilseydim'

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde görev yapan hemşire Ebru Ulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda örnek gösterildi. Pandemi ile mücadele ettiği dönemde babasının Covid-19’a yenik düştüğünü dile getiren hemşire Ebru Ulu, "Keşke babama da aşı yapabilseydim" dedi.

Hemşire Ebru Ulu

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde yapılan günlük ortalama 2 bin aşıda büyük bir mücadele veren Ebru Ulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaşımlarında yer aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda hemşire Ebru Ulu’nun pandemi sebebiyle babasını kaybettiğini ancak görevine devam ettiğini belirtti. Geçtiğimiz yılın kasım ayında covid-19’a yakalanan babasını kaybeden hemşire Ebru Ulu, gazetecilere yaptığı açıklamalarda, ‘Keşke babama da aşı yapabilseydim’ dedi. Hemşire Ebru Ulu, babasına aşı yapmayı çok istediğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

KORONAVİRÜS
Koronavirüs sonrası bu şikayetlere dikkat: 12'nci haftada bile devam ediyor

'HERKESİ AŞI OLMAYA DAVET EDİYORUM'

Aşıda öncü olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Ebru Ulu, “Birebir yaşamış biri olarak herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Mutlaka aşınızı olun ve en azından bizim yaşadıklarımızı yaşamayın. Allah kimseye yaşatmasın, onun için de lütfen el ele verelim" diye konuştu. Covid-19 aşısı yaptıran vatandaşlardan Ayşe Karagöz de aşıyı gönüllü olarak gelip olduğunu söyledi. Ayşe Karagöz, “Herkes aşısını olması gerekiyor. Bu hastalık kolay bir hastalık değil. Hepimizi etkiledi, çok yakınlarımızı kaybettik. O yüzden herkesin aşı olmasını istiyorum. Randevulu, randevusuz herkes gelip aşısını olsun” ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜS
Bir ülke daha maske kullanma zorunluluğunu kaldırdı

KORONAVİRÜS
Adım adım normalleşme: 1 Temmuz'da tüm iş yerleri açılıyor

KORONAVİRÜS
Aşınızı tatilde de olabilirsiniz