Bakan Ersoy'dan 2021'in de 'Patara Yılı' olarak devam etmesi önerisi: Kabineye önerecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, canlı yayınında soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu. Bakan Ersoy, 2020 Patara Yılı'nın pandemiden dolayı şanssız bir döneme denk geldiğini belirterek, "Patara Yılı olarak 2021'de de devam etmesini Kabine'ye önereceğiz ama Kabine'nin alacağı bir karardır" dedi.

Patara

Galata Kulesi'nde gerçekleştirilen çalışmalara yönelik olarak Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Galata Kulesi'nde özellikle bizim de hoş bulmadığımız, tasvip etmediğimiz bir fotoğrafla gündeme geldi. Ama özellikle Galata Kulesi'ndeki restorasyonu tek bir fotoğraf karesiyle yorumlamanın çok manasız, hakkaniyetsiz olduğunu belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Bakan Ersoy, bu konuda yorum yapmak için daha öncesine gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

HAYAT
2020'de gözler Patara'da olacak: 6 bin yıl öncesine ait izler bulunuyor

Şu anda yapılanları da anlatan Ersoy, sözlerine şöyle devam etti:

HAYAT
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Patara Yılı' açıklaması Antalya'yı sevindirdi

Bakan Ersoy, Galata Kulesi'nin turizme olan katkısı konusunda şu değerlendirmede bulundu:

Ziyaretçilere eski halini gösteren fotoğrafların da verileceğini anlatan Ersoy, "Eski ile yeniyi mukayese etme şansları olur ama anlatıldığı gibi, söylendiği gibi şeylerin olmadığını kendi gözleriyle görüp kendileri karar verirler. Çok daha gerçekçi bir sonuç elde etmiş oluruz diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Burada birçok etkinliğin yapılacağına dikkati çeken Ersoy, meydanı da kulenin bir parçası olarak düşündüklerini dile getirdi. Ersoy, "Kulenin içindeki müze ve sergi alanlarını da İstanbul'un, ülkemizin tarihinde önemli olan etkinliklerin de sergilendiği bir sergi alanı şeklinde de kullanacağız. Mesela 29 Ekim, 10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıl dönümü anma töreni, 29 Mayıs İstanbul'un fethi gibi etkinliklerin düzenli olarak yapılacağı bir alan haline gelecek." dedi.

EKONOMİ
Turizmciler 'Patara' yılından umutlu: Büyük avantaj sağlayacak

"Bu yıl içinde hedeflerimizin hepsini tamamlayacağız"

Bakan Ersoy, 2020 Patara Yılı etkinliklerine ilişkin bilgi vererek, "27 Ağustos'ta ilk konserimizi veriyoruz." açıklamasını yaptı.

Patara Yılı'nın pandemiden dolayı şanssız bir döneme denk geldiğini vurgulayan Ersoy, "Patara Yılı olarak 2021'de de devam etmesini Kabine'ye önereceğiz ama Kabine'nin alacağı bir karardır. Bir yıl daha Patara Yılı olarak tanınması mantıklı geliyor bana." diye konuştu.

Patara'da çok sayıda etkinlik yapılacağını belirten Ersoy, restorasyon çalışmalarının da süreceğini dile getirdi. Ersoy, "Bu yıl içinde hedeflerimizin hepsini tamamlayacağız. Biraz salgın sebebiyle gecikme olmuş olsa dahi hızlı bir şekilde, gerekli kaynağı da oluşturduk orasıyla ilgili. Kalan yapıların düzenlemesi tamamlandıktan sonra her geçen yıl üzerine koyarak Patara, Türkiye'nin yeni bir ilgi, odak merkezi haline gelecek diye düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Bakan Ersoy, Türkiye'deki arkeolojik çalışmalara katkı verecek alanlarda istihdamın artırılıp artırılmayacağına ilişkin olarak da şunları söyledi:

"En yavaş ve en geç düzelmenin şehir otellerinde olacağı görülüyor"

İstanbul'a gelen turist sayısına ilişkin Ersoy, şu bilgiyi verdi:

Bakan Ersoy, Türkiye'nin tanıtım kampanyalarına ağırlık vermeye başladıklarının altını çizdi.

Turizm hedefleri ve yeni atılacak adımlar konusunda Ersoy, şu açıklamalarda bulundu:

Türkiye'nin Akdeniz ülkelerinin bu dönemde önüne geçip geçmediğine yönelik soruya Ersoy, "Herkesin farklı pazar yerleri oluştu. Avrupa Birliği, kendi Avrupa ülkelerini turizm destinasyonuna gitsin diye belli kısıtlamaları uzattı bize biliyorsunuz. Ona rağmen biz bir şekilde açmayı başardık hatları. Olumlu sonuçlar aldık. Biz muhtemelen Avrupa ülkelerine kıyasla daha az bir kayıp oranıyla sezonu tamamlarız diye düşünüyorum. Ama bu sezona da fazla kilitlenmeyelim." karşılığını verdi.