Elazığ depreminde birçok kişinin enkazdan kurtarılmasına yardımcı oldu Van'daki çığda yaralandı

Van'daki çığ felaketinden yaralı kurtulan Van AFAD Birlik Müdürü Sadi Ekin, "Rabb'im kimseye afeti yaşatmasın. Yaşadığımız çığ afetinden çok ucuz kurtuldum ama ne yazık ki birçok vatandaşımız bu kadar şanslı olamadı." dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Birlik Müdürü Sadi Ekin.

Van'da meydana gelen ikinci çığ felaketinde kar kütlesi altından yaralı halde kendi imkanlarıyla çıkmayı başaran İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Birlik Müdürü Sadi Ekin, Elazığ'daki deprem bölgesinden döndüğü kentte aldığı ihbar üzerine hiç dinlenmeden kurtarma çalışmasına katılmak üzere hemen çığ felaketinin yaşandığı yere gitti.

GÜNDEM
Diyarbakır'da bir garip bina: Tek kolon üzerine inşa edilen bina depremde hasar almadan ayakta kaldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ortopedi servisinde tedavisine devam edilen Ekin, çığ felaketinin yaşandığı o anları paylaştı.

Sadi Ekin, Elazığ'daki deprem bölgesindeki görevlerinin bitmesinin ardından Van'a geldiklerini söyledi.

GÜNDEM
Çığ felaketinin araştırılması için müfettiş görevlendirildi

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/02/07/03/26/resized_1e926-d0afb4ae1124_tur_picture_20200207_20654209_20654206.jpg

"Olay yerine hemen gittik 7 kişiyi kurtardık"

Kente geldikleri gün Bahçesaray'da bir minibüsün çığ altında kaldığı ihbarı üzerine hiç dinlenmeden bölgeye gittiğini ifade eden Ekin, şunları belirtti:

Ekin, hem kötü hava koşulları hem de ikinci bir çığ riskine karşı çalışma alanını ve o bölgeyi boşaltma kararı aldıklarını belirterek, bu durumu tutanak altına aldıklarını dile getirdi.

GÜNDEM
Van'daki çığ felaketinden çok acı haber: 33 kişi hayatını kaybetti

"Çığdan çıktıktan sonra diğer arkadaşı kar altından çıkardık"

Tutanakla aldıkları bu kararı onaylatmak üzere araçtan indiklerini anlatan Ekin, şu değerlendirmede bulundu:

'Ne yazık ki birçok vatandaşımız bu kadar şanslı olamadı'

Van'da 2011 yılında deprem yaşadıklarını anımsatan Ekin, Elazığ'da da deprem olunca kentten 39 kişi, 10 araç, bir arama kurtarma köpeğiyle deprem bölgesine gidip orada arama çalışmalarına katıldıklarını aktardı.

Çığ olayının yaşandığı gün ekiplerle Elazığ'dan yeni döndüğünü ve deprem bölgesinden birçok kişinin enkaz altından çıkarılmasına yardımcı olduklarını söyleyen Ekin, şöyle dedi: