HAYTAP Başkanı: Köpekler saldırırsa cenin pozisyonu alın

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, TVNET'te Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz'ün sorularını yanıtladı. Şenpolat, gündemi oldukça meşgul eden 'başıboş sokak köpeklerinin saldırıları' konusunda, saldırı durumunda; hayvanlardan kaçılmaması, göz göze gelinmemesi ve cenin pozisyonu alınması gerektiğini söyledi.

​Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat

TVNET'te yayınlanan Sert Sorular programının bu haftaki konuğu Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Av. Ahmet Kemal Şenpolat oldu.

Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'ün, sorusuna, "Biz evlatlarımızın bu şekilde hayatını kaybetmesini istemiyoruz. Konu çarpıtılıp bu konuda çalışan STK'lar suçlanıyor. İnsanlar bu hayvanlarla yaşamalı diye dayatmak için varmışız gibi bir algı oluşturuluyor. Sokaklarda kontrolsüz hayvan olmasını istemiyoruz." dedi.

GÜNDEM
Genç kız 7 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı: Dehşet anları kamerada

"KÖPEK SALDIRIRSA CENİN POZİSYONU ALIN"

Şenpolat, başıboş sokak köpeklerinin saldırması durumunda; kaçılmaması, göz göze gelinmemesi ve cenin pozisyonu alınması gerektiğini söyledi.

HAYAT
HAYTAP Başkanı: Köpekler saldırırsa cenin pozisyonu alın

"HAYVANLARI HAYVANSEVERLERDEN KORUMA DERNEĞİ KURDUK"

Başıboş sokak köpekleri konusunda radikal gruplar nedeniyle zor durumda kaldıklarını ve hayvanların insanlardan öncelikli görülmesini doğru bulmadıklarını belirten Şenpolat, "Hayvanları hayvanseverlerden koruma derneği kurduk" dedi.

HAYAT
HAYTAP Başkanı: Fatih Terim kibirli bir insan

"ÜRKÜTÜCÜ HAYVANLARA KARŞI DİMDİK DURMANIZ LAZIM"

Şenpolat'ın konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

GÜNDEM
Köpek sürüsü vatandaşlara kabusu yaşatıyor