İki kiloya yakın balı iki dakikada yedi

Antalya'nın Finike ilçesinde düzenlenen 3'üncü Bal Festivali kapsamında yapılan bal yeme yarışmasında 50 yaşındaki Ayhan Azak, 2 dakikada bir kilo 750 gram bal yiyerek birinci oldu.

Haber Merkezi DHA
Ayhan Azak, iki dakikada 1 kilo 750 gram bal yedi.

Finike Belediyesi, Ernez Mahalle Muhtarlığı, Ernez Bal Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle 'Bal Gibi Festival' sloganıyla bal festivali düzenlendi. Tarihi çınarın altında gerçekleşen en iyi bal üreticisini seçme ve bal yeme yarışması yapıldı. En iyi balı üreten Arif Uçtu birinci, Merve Uçtu ikinci, Alim Tozlu üçüncü seçildi. Bal yeme yarışmasında ise bir önceki yıl 3 dakika olan süre 2 dakikaya indirildi. 6 kişinin katıldığı yarışmada Ayhan Azak 2 dakikada bir kilo 750 gram bal yiyerek birinci oldu. Yarışmada 2016 yılının birincisi Ali Atakan ikinci, Süleyman Kale üçüncü oldu.

  • Bal üreticisi olmadığını söyleyen Ayhan Azak, ancak bal yemeyi çok sevdiğini, günlük hayatında da bal tükettiğini söyledi.

Finike'nin yanı sıra Antalya ve çevresinden katılan konuklara bal ikram edildi. Festivalde yaklaşık 500 kilonun üzerinde bal, tanıtım amaçlı kullanıldı.

Milli Mücadele'nin tanığı

Karış karış yazıt arıyorlar

Acilin acil listesinde bekliyor