|

Acilin acil listesinde bekliyor

Akciğer nakli olmayı bekleyen Ayfer Kan Sarıtaş'ın durumu ağırlaşınca adı acil listesinin ilk sırasına alındı. Sarıtaş, bir an önce akciğer nakli olup tek başına dışarı çıkacağı günü bekliyor.

Yeni Şafak
09:54 - 2/09/2018 Pazar
Güncelleme: 10:55 - 2/09/2018 Pazar
Diğer
Akciğerlerindeki rahatsızlığın bir yıl önce artmasıyla iki aydır cihaza bağlı olarak hastanede yaşayan Ayfer Kan Sarıtaş, akciğer nakli olacağı günü bekliyor.
Akciğerlerindeki rahatsızlığın bir yıl önce artmasıyla iki aydır cihaza bağlı olarak hastanede yaşayan Ayfer Kan Sarıtaş, akciğer nakli olacağı günü bekliyor.

Ayfer Kan Sarıtaş bir aydan fazla süredir Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kendisine uygun akciğer bekliyor. Bebekken geçirdiği havale nedeniyle akciğerlerinde hasar kalan 29 yaşındaki genç kadının durumu durumu ağırlaşınca adı acil listesinin ilk sırasına alındı. Bir an önce akciğer nakli olmak isteyen Sarıtaş, normal bir hayat yaşamak için gün sayıyor.

Tek başıma hareket edemiyorum

Akciğerlerindeki rahatsızlığının bir yıl önce artmasıyla iki aydır cihaza bağlı olarak hastanede yaşayan genç kadın, “Normal bir hayat sürüyordum herkesin yaşadığı gibi işimde gücümde bir insandım. Ama son bir yıldır bunların hiçbirini yapamıyorum. Tek başıma hareket edemiyorum. Acilin acili listesine alındım. Tek isteğim uygun bir organ bulunarak nakil yapılması” dedi.

Vatan gazetesinin haberine göre bir sene önce evlenen Sarıtaş'ın en büyük destekçisi eşi ve ailesi. Sarıtaş'ın ailesi kızlarının yaşadıklarını gördükten sonra organlarını bağışlamışlar.


#Ayfer Kan Sarıtaş
#Akciğer nakli
#Acil liste
6 yıl önce