Sokak köpeğinin gözlerini oyup sopayla öldüresiye dövdüler

Mersin’in Tarsus ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan, gözleri oyulmuş, sopayla dövüldüğü tahmin edilen sokak köpeği, tedaviye alındı. Vatandaşlar, köpeğe işkence edip döven kişi ya da kişilerin bulunmasını istedi.

Haber Merkezi DHA
Sokak köpeği perişan halde bulundu.

Mersin'in Tarsus ilçesinde Mithatpaşa Mahallesi'nde vatandaşlar, acılar içinde kıvranan sokak köpeğiyle karşılaştı. Gözleri oyulan ve sopayla dövüldüğü tahmin edilen köpeğe ilk müdahaleyi mahalleli yaptı. Başından, gözünden ve bacaklarından yaralanan, aşırı kan kaybeden köpeğe tampon uygulayan mahalleli, yetkililerden yardım istedi. İhbar üzerine mahalleye giden Tarsus Belediyesi Hayvan Barınağı yetkilisi, hayvanı teslim aldı. Yaralı köpek, Tarsus Belediyesi Hayvan Barınağı veterinerine teslim edildi.

Duruma tepki gösteren mahalleli, köpeğe dövüp işkence eden kişi ya da kişilerin yakalanıp, cezalandırılmasını istedi.

FOTOĞRAF 14
İnanılmaz değişim: 14 kilodayken sahiplendiği köpeğin şimdiki hali hayrete düşürüyor
Aydın'da bir deri bir kemik kalan, bir gözü görmeyen ve tüm vücudunda yaralar oluşan sokak köpeğini sahiplenen Funda Küçük, çocuğu gibi baktığı hayvana yeni bir yaşam sağladı. İyice zayıflayıp 14 kiloya kadar düşen perişan haldeki köpeği sahiplenerek ona yaşam eli uzatan Küçük, "Onu bulduğumda bir deri bir kemik kalmıştı. 6 ay ilgilendikten sonra yaşama tutundu" dedi.

Bir sokak köpeği dehşeti daha: Anne ve kız zor kurtuldu!
Kırşehir'de anne ve ilköğretim öğrencisi kızına sokak köpeği saldırdı. Köpeğin saldırdığı kızının çığlıkları üzerine anne kızının yardımına koşarken, çevredeki vatandaşlar da yardım etti. Görgü tanıkları: 'Vurmamıza rağmen köpeği alamadık. Köpek çok güçlü bir köpekti'dedi. Köpeğin uzaklaştırılmasının ardından anne ve kız hastaneye kaldırıldı.