Türkiye'nin dört bir yanından Fatih Camii'ne akın edenler Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendiyi ebediyete uğurladı

Tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında Hakk'ın rahmetine kavuşan Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi Fatih Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Mahmut Hocaefendinin naaşı, mürşidi Ahıskalı Ali Haydar Efendi'nin yanına Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'na defnedildi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi

İsmailağa Cemaati lideri ve ömrünü İslam'a hizmete vakfetmiş Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi, tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında Hakk'a yürüdü. Mahmut Hocaefendi Fatih Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından onbinlerce sevdiği tarafından ebediyete uğurlandı.

"İLİM, İRFAN VE HİKMET SAHİBİ ÖNDERİMİZİ EBEDİYETE UĞURLUYORUZ"

Cenazede cemaate seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Hoca efendi hazretlerini 65-66 yıllarındayken Fatih İmam Hatip’te öğrenciyim, Cuma namazlarında genelde İsmailağa Camii’ne gelir orada kendisini dinlerdik, orada kendisiyle müşerref olurduk. Zaman zaman Yavuzselim Camii’nde sohbetlerinde bulunurduk. Gerçekten bir ömür, bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş Hoca Efendi Hazretleri’nin şarktan garba uzayan bir mücadele ve bu mücadelede de farz, sünnet bunlardan asla zerre kadar tavizinin olmadığını biliyoruz. Son dönemlerinde gerçekten çok çile çekti. Bu çilenin ardından bugün Hakk’a uğurluyoruz. Yaş 93. Ama kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da biz sevgili habibine komşu olacağına da inanıyoruz. Rabbim cümlemizi inşallah sevgili habibi ile inşallah komşu kılsın. Bu tezkiyenin ardından daha fazla konuşmaya gerek yok. Tekrar ruhu için tekrar El-Fatiha" dedi.

FOTOĞRAF 28
Kur'an'a adanmış bir ömür: Arşiv fotoğraflarıyla Mahmut Ustaosmanoğlu
İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Efendi tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah'a vasıl oldular" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ustaosmanoğlu'nun vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı. 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Efendinin cenazesi 24 Haziran Cuma günü Cuma namazına müteakip Fatih Camii'nden kaldırılarak Edirnekapı Şehitliği'ne defnedilecek.

VEFAT HABERİNİ ALAN BİNLERCE KİŞİ AKIN ETTİ

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefat haberini alan sevenleri ve öğrencileri gece saatlerinden itibaren Ustaosmanoğlu'nun evinin de yer aldığı külliyeye akın etti.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da iştirak etti.

Türkiye'nin dört bir yanında gelenler nedeniyle eve çıkan sokaklar araçlarla dolup taştı. Sokaklar araç trafiğine kapatılırken, Ustaosmanoğlu'nun sevenleri sabah saatlerine kadar evin önünde bekledi.

"ŞEYHİMİZ AHİRETE İRTİHAL ETMİŞTİR"

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, “Sevgili şeyhimiz Mahmut Efendi Hazretlerimiz Hakk’a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle ümmet-i Muhammed’in başı sağ olsun” ifadeleri yer aldı.

AHISKALI ALİ HAYDAR EFENDİ'NİN YANINA DEFNEDİLDİ

Mahmut Ustaosmanoğlu mürşidi Ahıskalı Ali Haydar Efendi'nin yanı sıra aile kabristanının da bulunduğu Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'na defnedildi.

CENAZE NAMAZINI AHMET USTAOSMANOĞLU KILDIRACAK

İsmailağa Cemaati'nden alınan bilgiye göre, ailenin aldığı karar doğrultusunda cenaze namazını Ahmet Ustaosmanoğlu Hoca kıldıracak. Tezkiye konuşmasını Mahmut Eren Hoca yapacak.

  • İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'ndan yapılan açıklamada, cenaze namazına katılacak vatandaşlara bazı hazırlatmalar yapıldı:
  • - İstanbul'daki kardeşlerimiz trafik yoğunluğundan dolayı mutlaka toplu taşımayı tercih etmelidirler.

    - Otobüsle gelecekler Vatan Caddesi ile Akdeniz Caddesi'nin kesiştiği mevkide inip Fatih Camii'ne yaya olarak çıkmalı ve otobüsler Yenikapı İspark Otoparkı'na çekilmelidir.

    - Kardeşlerimiz mutlaka seccadelerini alıp gelmeli ve yanlarında valiz gibi eşyalar ile metal eşyalar bulundurmamalıdırlar.

    - Şehir dışından gelecek kardeşlerimizin konaklaması için İsmailağa Camii gece boyunca açık olacaktır.

    - Cuma ve cenaze namazı için katılımcılar Fatih Camii'ne sabah saat 10.00'dan itibaren kontrollü şekilde alınmaya başlanacaktır.

ÜLKEMİZİN MANEVİ REHBERLERİNDEN

Vefat haberinin ardından sosyal medyada #MahmutEfendiHazretleri etiketi altında binlerce taziye mesajı paylaşıldı. Çok sayıda isim de taziye mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Ömrünü İslam'a vakfeden, ülkemizin manevi rehberlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'ye Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Mekânı cennet olsun.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türkiye'mizin muhterem isimlerinden birisi olan, manevi haslet ve hizmetleriyle öncü ve örnek vasfını hayatı boyunca muhafaza eden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'ye vefatından dolayı Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve öğrencilerine başsağlığı diliyorum.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Âlimin ölümü, âlemin ölümü gibidir. Yetiştirdiği Kur'an talebeleriyle, örnek yaşayışıyla, İslâm'ın büyük hizmetkârı, Muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'ye Allah'tan rahmet; İslam âlemi, Milletimiz ve İsmailağa Cemaati'ne başsağlığı diliyorum.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Allah'tan geldik yine O'na döneceğiz. Değeri âlim, hoca, fazıl ve veli insan Muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu Efendi'ye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mevla sonsuz rahmetiyle muamele eylesin. Mekânı cennet olsun.

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor
93 yaşında hayatını kaybeden Mahmut Ustaosmanoğlu'nu son yolculuğuna uğurlamak için vatandaşlar erken saatlerde Fatih Camisi'ne geldi.

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi kimdir?

Trabzon'un Of ilçesinde 1929'de doğan Mahmut Ustaosmanoğlu, ilk eğitimini memleketinde aldı. 16 yaşında icazet alarak ders vermeye başladı. 1951'de Sivas'a vaiz olarak atandı. 1952'de tanıştığı Ahıskalı Ali Haydar Efendi, onun İstanbul Fatih Çarşamba'daki İsmailağa Camii'ne imam olarak göreve başlamasını sağladı. 1954'ten 1996'ya kadar İsmailağa Camii'nin imamlığını yapan Mahmut Ustaosmanoğlu, görevi boyunca sevilen sayılan bir isim oldu.

YAZDIĞI ESERLERLE İSLAM'A HİZMET ETTİ

Mahmut Ustaosmanoğlu, yazdığı onlarca eserle İslam dinine hizmet etti. Binlerce öğrenci yetiştiren ve sevenleri tarafından Mahmut Efendi olarak isimlendirilen Ustaosmanoğlu, 2010'da Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu'nda 'İnsanlığa Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Efendi Hakk'ın rahmetine kavuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Efendi için taziye mesajı

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesi ne zaman, nereden kaldırılacak?