Alın hastamız sizin olsun ben gidiyorum: Hasta yakınları koronavirüs hastasını hemşireye bırakıp gitti

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin salgın kliniğinde koronavirüs tanısı konulan yaşlı hastanın yakını "Alın hastamız sizin olsun ben gidiyorum" diyerek hastayı terk etti. Görevli hemşire Eşlif Topuz Arıl hasta yaşlının yakınlarının birçok kez aranmasına rağmen "Sizin işiniz ne, siz bakın" yanıtını aldıklarını söyledi. Hemşire durumu sosyal medya hesabında paylaştı, hastanenin başhekimi isyan etti.

Foto Arşiv / Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde koronavirüs teşhisi konan yaşlı hastayı yakınları terk etti.

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi’nin pandemi kliniğinde görevli hemşire Eşlif Topuz Arıl, sosyal medya hesabından, koronavirüs şüphesi ile getirilen yaşlı hastanın, yakını tarafından "Alın hastamız sizin olsun ben gidiyorum" diyerek, terk edildiğini öne sürdü. Defalarca çocukları ile yakınlarının telefonla aranarak, hastaneye davet edildiğini, ancak "Sizin işiniz ne, siz bakın" yanıtı aldıklarını öne süren hemşirenin paylaşımını, Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş de "Allah ıslah etsin'' başlığıyla paylaştı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/08/04/08/resized_059dd-344fcb328a5dc5792c97bde8ef256244.jpg

Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşandığı öne sürülen olay, iddiaya göre koronavirüslü hastaların tedavilerinin yapıldığı pandemi kliniğinde gerçekleşti. Koronavirüs şüphesiyle getirilen ve klinikte tedavi altına alınan yaşlı hasta, yakınları tarafından terk edildi. İddiayı gündeme taşıyan ise klinikte görevli hemşire Elif Topuz Arıl oldu. Hemşire Topuz Arıl, yaşananları ve üzüntüsünü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle anlattı:

KORONAVİRÜS
Bilim Kurulu üyesinden çarpıcı koronavirüs uyarısı: Şiddeti azalmadı ne kadar kötü olabileceğini görüyoruz

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/08/04/07/resized_55ccb-6219f65f6507ea6693c604c1db68eb21.jpg

BAŞHEKİM İSYAN ETTİ: ALLAH ISLAH ETSİN

Daha önce sosyal medya hesabından yaptığı 'Virüs kaparım' korkusuyla anne-babasını almaya bile yanaşmayanlar olduğunu ifade ettiği paylaşımıyla dikkatleri çeken Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Güneş de hemşirenin paylaşımını, kendi hesabından, “Örnekler bitmiyor. Dün vardı, bugün de devam ediyor. Hastanemde bir hemşiremin izlenimi. Allah ıslah etsin'' diyerek, paylaştı.

KORONAVİRÜS
Prof. Dr. İlhan Çetin: Kovid-19 kadınlarda daha hızlı yayılıyor

KORONAVİRÜS
"Koronavirüse inanmıyorum" demişti: O gence ceza yağdı

KORONAVİRÜS
31 Ağustos'ta açılması planlanan okullar için çarpıcı uyarı: Aylardır evde kalan çocukları bekleyen yeni tehlike

KORONAVİRÜS
Dünyada ve Türkiye'de koronavirüs aşısında son durum: 27 aşı adayı klinik denemelerde insanlar üzerinde test ediliyor

KORONAVİRÜS
Bakan Koca'dan hastanelerde doluluk iddialarına yalanlama