Omicron'a karşı uzman önerisi: Evlere test kiti dağıtılsın

Türkiye’de 6 kişide görülen Omicron varyantı sonrasında uzmanlardan öneriler geldi. Uzmanlar, virüsün erken tespiti için hızlı PCR testlerinin evlere bırakabilecek kadar çok yaygınlaştırılmasını öneriyor.

Ankara Yeni Şafak
Arşiv

Türkiye’de 6 kişide görülen Omicron varyantı sonrasında uzmanlardan öneriler geldi. Omicron varyantına karşı aşılamada grupların kaldırılarak 18 yaş üstü tüm vatandaşlara üçüncü doz aşı tanımlamasının çıkması gerektiği belirtilirken, üçüncü doz için altı ay olan bekleme sürenin de üç aya çekilmesi öneriliyor. Virüsün erken tespiti için hızlı PCR testlerinin evlere bırakabilecek kadar çok yaygınlaştırılması öneriliyor. Vatandaşın evinde test yaparak bulaşmanın önüne geçeceği değerlendiriliyor.

FOTOĞRAF 20
Türkiye'ye de sıçradı: İşte Omicron varyantının dikkat edilmesi gereken 5 belirtisi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, "Omicron varyantı Türkiye'de 6 kişide tespit edildi. Bunlardan birisi İstanbul'da, 5'i İzmir'de" açıklaması, 'Omicron varyantı nedir, belirtileri nelerdir?' sorularını gündeme getirdi. Çıktığı günden beri dünya çapında oldukça büyük endişelere neden olan ve ülkemizde de görülen koronavirüs Omicron varyantı genel olarak hafif geçirilse de belirtilere dikkat edilmesi gerekiyor. İşte Omicron varyantının en yaygın belirtileri...



Omicron varyantı Türkiye'de: Altı kişide tespit edildi