Sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Türkiye'de sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı büyük merak konusu. Bursa, koronavirüs rakamlarının yüzde 84 artışı ile Türkiye’nin gündemine geldi. Yasak ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Vali Canbolat, “Bilim Kurulu sokağa çıkma yasağı veya kısıtlama kararı alırsa bizde uyarız. Bursa’da en çok artış Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde görülmektedir” dedi.

Bursa, koronavirüs rakamlarının yüzde 84 artışı ile ülke gündeminde.

Koronavirüs salgının Türkiye genelinde hızla artış göstermesi, sokağa çıkma yasağını veya kısıtlamaları tekrardan akıllara getirdi. Yapılacak olan çalışmalarla ilgili Bursa’da titizlikle bir çalışma yürüten Bursa Valisi Yakup Canbolat, son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ekipler iki katına çıkarıldı

Filyasyon ekiplerini 2 katına çıkardıklarını belirten Canbolat, “Kamu kurumların şoför ve araç desteğini sağlık kuruluşlarına sağladık. Yoğun bakım sayılarını arttırıyoruz. Denetimlerin de sayısını ve etkinliğini arttıracağız. Genel anlamda aldığımız önlemler bunlardır. Şu anda günlük bir artış var. Ama bunun ne kadar olduğunu kestirmek zor. Artış hızı yaklaşık 3 katı civarında. Amacımız bunu 3 katından geriye doğru çevirmektir. Bunu yakalamak için de ekiplerimizle gereken gayreti sarf ediyoruz” diye konuştu.Vatandaşlardan da maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını isteyen Canbolat, “Asıl vatandaşımız bu soruna çare olacaktır. Şu an daha önceden olduğu gibi, Osmangazi ve Yıldırım’da artışın en çok olduğu ilçelerdir. Herkesin kurallara uymasını ve çevresine dikkat etmesini istiyoruz” dedi.

KORONAVİRÜS
Bilim Kurulu üyesinden koronavirüs hastalarında aspirin kullanımına dair açıklama

KORONAVİRÜS
Koronavirüs deneylerinde kullanılan bir farenin bedeli dudak uçuklattı

KORONAVİRÜS
İngiltere'den korkutan uyarı: İlk koronavirüs aşıları kusurlu olabilir

KORONAVİRÜS
Bilim Kurulu üyesi Kara, kafa karıştıran koronavirüs açıklamaları için uyardı