Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 81 ile koronavirüs genelgesi: Düğün ve nikahlar için tedbirler ülke genelinde uygulanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Kovid-19 Tedbirleri" konulu ek genelge gönderdi. Genelge ile 14 ilde izin verilmeyen sokak/köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinlikler cumadan itibaren ülke genelinde uygulanacak. Ayrıca ülke genelinde düğünlerin nasıl yapılacağı da genelge ile belirlendi.

Arşiv

Koronavirüs vakalarının artmasıyla Bilim Kurulu toplantısının ardından ek tedbirler devreye girmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Kovid-19 Tedbirleri" konulu ek genelge gönderdi. Genelge ile alınan tedbirler şöyle:

Ülke genelinde uygulanacak

Genelgeyle, 14 ilde izin verilmeyen sokak/köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinlikler cumadan itibaren ülke genelinde uygulanacak.

Düğünler nikah merasimi şeklinde yapılabilecek, düğün ve nikahlar en fazla 1 saatte tamamlanacak.

Nikahlarda oyun oynanması ve dans edilmesine, toplu yemek dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ikramı yapılmasına izin verilmeyecek.

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanı Koca'nın 'sorunlu' dediği illerin yoğunluk haritaları

Düğünlere 65 ve 15 yaş sınırı

Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzerindekilerle 15 yaş altı çocuklar düğünlere ve nikah törenlerine katılamayacak.

Nikah merasimi şeklinde yapılacak törenlerde en az bir kamu görevlisinin görevlendirilmesi sağlanarak denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek.

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanı 2 Eylül koronavirüs verilerini duyurdu: Ağır hasta sayısı binin üzerinde

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli açıklamalar: Birinci dalganın ikinci pikini yaşıyoruz