Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz uyardı: Tatilde tedbirsizliğin bedeli, son 45 günün en yüksek vaka sayısı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Kurban Bayramı tatili sonrasında senelik izinlerini birleştirenler oldu. Bu haftaki vaka sayılarında bunun sonuçlarını görmüş olduk. Hafta sonu itibarıyla en yüksek seviyeye ulaşıldı" dedi. Kayıpmaz, "Son 45 günün en yüksek değerine ulaşıldı. Tedbirlerin aksatılması en büyük etken olarak görünüyor. Tedbirlere uyarsak, hastanelerde tanı ve tedavi aşamasında bu işe gereksinim kalmadan atlatabilir ya da riskleri en aza indirebiliriz" ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, vaka sayılarını düşürmeye yönelik Bilim Kurulunun ciddi bir çaba içinde olduğunu söyledi.

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanı Koca: Kalabalık tatil? Marttan beri riskli

"Hafta sonu itibarıyla en yüksek seviyeye ulaşıldı"

Doç. Dr. Kayıpmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla özellikle tatile giden birçok kişinin kalabalık oluşmasına sebep olduğuna işaret ederek, "Kurban Bayramı tatili sonrasında senelik izinlerini birleştirenler oldu. Bu haftaki vaka sayılarında bunun sonuçlarını görmüş olduk. Hafta sonu itibarıyla en yüksek seviyeye ulaşıldı" ifadesini kullanıldı.

Test sayılarında da 70 binin üzerinde çıkıldığına işaret eden Kayıpmaz, şöyle konuştu:

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bu sonucu bekliyorduk

"65 yaşında evinden hiç çıkmıyor ama pozitif"

Doç. Dr. Kayıpmaz, evden hiç çıkmayan insanların da en ufak bir temasa maruz kaldıklarında hasta olabildiklerine dikkati çekerek şöyle konuştu:

KORONAVİRÜS
Bakan Koca: Bir gün mutlaka salgının son günü olacak

Dışarıda dolaşan hastalığı hafif ya da orta belirtileriyle boğaz ağrısı, halsizlik, kırgınlık gibi küçük belirtilerle atlatan kişilerin, yeteri kadar önlemlere dikkat etmediği takdirde yaşlıları ve kronik hastalığı olan bireyleri tehdit ettiğini belirten Kayıpmaz, "Bizim sevdiklerimizi, büyüklerimizi, yaşlılarımızı, kronik hastalıkları olan bireyleri düşünerek tedbirlerden hiçbir şekilde taviz vermememiz lazım. Aynı evin içerisinde sokakta birlikte vakit geçirilen her yerde" uyarısında bulundu.

KORONAVİRÜS
Dünya genelinde ağır bilanço: Koronavirüs tespit edilen kişi sayısı 21 milyon 827 bini geçti