İşsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği almayan depremzedelere günlük 133,44 TL nakdi ücret desteği veriliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, deprem bölgesindeki emekçileri korumak amacıyla olağanüstü hal (OHAL) süresince işten çıkarma yasağı uyguladıklarını belirtti. Bu kapsamda iş yeri deprem nedeniyle kapanmış olan ve işsizlik ödeneği alamayanlar ile kısa çalışma ödeneği alamayan depremzedelere günlük 133,44 TL nakdi ücret desteği veriliyor.

Nakdi ücret desteği ne kadar?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal devlet şuuruyla deprem bölgesindeki emekçilerin yanında olup yaraları sarmak için çalıştıklarını vurguladı.

Bölgedeki işçilerin çalışamadıkları süre için de kısa çalışma ödeneği ile ücret desteği sağladıklarını kaydeden Bilgin, "İş yeri deprem nedeniyle kapanmış olan ve işsizlik ödeneği alamayanlar ile kısa çalışma ödeneği alamayan depremzedelerimize günlük 133,44 TL nakdi ücret desteği veriyoruz. Sosyal devlet şuuruyla deprem bölgesindeki emekçilerimizin yanında olup yaraları sarmak için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Nakdi Ücret Desteği nedir, nasıl alınır?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen ve olağanüstü hal ilan edilen Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Kilis illerinde, depremin ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması amacıyla, 21/2/2023 tarihli ve 125 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararının 4 üncü maddesi kapsamında yapılacak ödemedir.

Nakdi ücret desteğinden kimler yararlanır?

Olağanüstü hal ilan edilen illerde,

Nakdi ücret desteği alma şartları neler?

Nakdi ücret desteği

Nakdi ücret desteği ne kadar alınır, süresi nedir?

Nakdi ücret desteğinin süresi, kısa çalışma kapsamında olanlar için OHAL süresini aşmamak kaydıyla kısa çalışma başlama - bitiş tarihleri arasında işveren tarafından kısa çalışma kapsamında bildirilen haftalık çalıştırılamayacak saat bilgisi dikkate alınarak hesaplanır. İşsizlik ödeneği kapsamında olanlar için ise, OHAL süresi dikkate alınmak kaydıyla fesih tarihinden itibaren işsiz olarak geçen süreleri kapsar.

Nakdi ütcret desteği başvuruları nasıl, nereye yapılır?

ÖZGÜN
KYK yurt ücretleri için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan ilk açkılama geldi

ÖZGÜN
Orman Genel Müdürlüğü açıkladı: Orman köylüleri ve kooperatiflerinin kredi ödemeleri ertelendi