1 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak?

Bilindiği 1 Mayıs 2008 yılından beri Türkiye'de Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanıyor. Bu yıl 1 Mayıs'ın Pazartesi gününe denk gelmesi nedeniyle başta çalışanlar olmak üzere kamuoyunun genelinde "1 Mayıs resmi tatil mi? Yarım gün mü, tam gün mü tatil?" sorularının cevabı sorguluyor. 1 Mayıs kapsamında resmi tatil uygulanacak. Resmi tatil ile kamu kurumları, bankalar ve bazı kuruluşlar 1 gün süreyle çalışmayacak. Peki 1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara, İzmir’de 1 Mayıs’ta otobüs, metro, metrobüs bedava mı?

Haber Merkezi Yeni Şafak
1 Mayıs'ta toplu taşıma bedava mı?

Emek ve Dayanışma Günü için kısa bir süre kaldı. Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan 1 Mayıs öncesinde en çok araştırılan konulardan biri de resmi tatiller oldu. Vatandaşlar, 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? Metro, metrobüs, tramvay ücretsiz mi? sorularına yanıt arıyor.

1 Mayıs resmi tatil mi?

1 Mayıs resmi tatil takvimi içerisinde yer alıyor. Milli Güvenlik Konseyince 12 Eylül döneminde resmi tatil olmaktan çıkarılan 1 Mayıs, 2009'da "Emek ve Dayanışma Günü" olarak resmi tatil ilan edildi.

1 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz mi?

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü saat 00:00’dan 23.00’e kadar,

Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 19 Mayıs 2023 cuma günü saat 00.00’dan 24.00’e kadar, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu, Marmaray, Başkentray (Ankara) ve İZBAN (İzmir) seferleri ücretsiz olacak.

İstanbul, Ankara, İzmir’de 1 Mayıs’ta otobüs, metro, metrobüs ücretsiz mi?

İstanbul'da İETT'ye bağlı otobüs ve metrobüslerin 1 Mayıs'ta ücretsiz olacağı açıklandı. Ankara ve İzmir'de de toplu taşıma ücretsiz olacak.


Süper Lig güncel puan durumu: 2022/23 sezonu 32. hafta

Teknofest girişi ücretli mi?