Samsun Seçim Sonuçları - 14 Mayıs 2023 Samsun İttifak ve Parti Oy Oranları Milletvekilleri

2023 Samsun seçim sonuçları, Cumhur İttifakı oy oranı, Millet, Emek ve Özgürlük, ATA İttifakı oy oranları ve 28. Dönem milletvekilleri listesi belli oluyor. Oy verme Samsun ve tüm Türkiye’de sabah 08.00’de başlayıp 17.000’de sona erecek. Oy verme işleminin sona ermesiyle sandıklardan çıkan oy pusulaları sayılıyor. AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, HÜDA Par, Memleket Partisi, Yeşil Sol Parti, Yeniden Refah Partisi ve diğer partilerin aldıkları güncel ilçelere göre oy oranları ve oy sayısı netleşiyor. 14 Mayıs Karadeniz Bölgesi Samsun Cumhurbaşkanı adayı oy oranı ve 28. Dönem Milletvekili seçilen Samsun milletvekilleri listeleri Yeni Şafak seçim sayfasında.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Samsun Seçim Sonuçları

14 Mayıs 2023 Karadeniz Bölgesi Samsun ittifak seçim sonuçları, milletvekili seçiminde partilerin aldıkları oy oranları ve oy sayısı belli oluyor. Samsun seçim sonuçları, açılan sandık sayısı, oy kullanan seçmen sayısı, ülke geneli toplam seçmen sayısı, partilerin oy oranları, geçerli ve geçersiz oy sayısı, milletvekili dağılımı, TBMM milletvekili listeleri ilçelere göre harita olarak anbean Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında yayınlanacak.

https://www.yenisafak.com/secim-2023/tum-sonuclar

2023 Samsun Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları

2023 Samsun Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları YSK’nın yayın yasağını kaldırmasının ardından Yeni Şafak seçim sayfasında yer alacak. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Recep Tayip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’ın ne kadar oy aldığının yanında 14 mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları sayfamızda anlık olarak takip edebilirsiniz.

Samsun Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023

Samsun seçim sonuçları 2023

Samsun Milletvekili listesi 2023

14 Mayıs Samsun İttifak Seçim Oy Oranları

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek seçimlerde "Cumhur", "Millet", "Ata", "Emek ve Özgürlük" ve "Sosyalist Güç Birliği" ittifakları adı altında 5 ayrı ittifakla seçime giriyor. Bu kapsamda, AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi, "Cumhur İttifakı" adıyla seçime katılıyor. İttifaka mensup 4 parti kendi logosuyla seçime girecek. Samsun İttifak oy oranları seçim sonuçlarının açıklanması ile yenisafak.com'da olacak.

2023 Samsun AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol ve Diğer Parti Oy Oranları

14 Mayıs 2023 seçim günü saat 20.00’den sonra ise tüm basın yayın ve dijital medya üzerinden yayınlar serbest olacak. Bu verilere göre, 14 Mayıs 2023 Karadeniz Bölgesi 2023 Samsun AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol ve Diğer Parti oy oranları bu sayfadan anbean açıklanacak.

Samsun İlçeleri Seçim Sonuçları 2023

Samsun seçim sonuçları oy oranları AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol ve Diğer Partilere göre belli olacak. YSK seçim yasaklarının kaldırılması ile Samsun partilere göre seçim sonuçları yenisafak.com'da anlık olarak açıklanacak. İlçe ilçe 14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarını aşağıdaki linklere tıklayarak anlık verilere ulaşabilirsiniz.

Alaçam seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

14 Mayıs Asarcık seçim sonuçları 2023

Atakum seçim sonuçları 2023

Ayvacık seçim sonuçları 2023

14 Mayıs 2023 Bafra seçim sonuçları

Canik seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

Çarşamba seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

14 Mayıs Havza seçim sonuçları 2023

14 Mayıs 2023 Kavak seçim sonuçları

İlkadım seçim sonuçları 2023

Ladik seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

2023 Ondokuzmayıs seçim sonuçları

Salıpazarı seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

Tekkeköy seçim sonuçları 2023

Terme seçim sonuçları 2023

14 Mayıs Vezirköprü seçim sonuçları 2023

Yakakent seçim sonuçları 2023

Samsun Milletvekilleri Listesi

AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- Mehmet Muş

2- Çiğdem Karaaslan

3- Yusuf Ziya Yılmaz

4- Orhan Kırcalı

5- Ersan Aksu

6- Mücahit Yılmaz

7- Havva Şen Saygın

8- Uğur Etli

9- İrfan Şenocak

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- Murat Çan

2- Mehmet Karaman

3- Mustafa Yeşilyurt

4- Nazan Güneysu

5- Mehmet Özdağ

6- Suat Yıldız

7- Neşe Kangüleç

8- Nilsu İrem Koçyiğit Bahadır

9- Özler Yılmaz

İYİ PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- Erhan Usta

2- İmren Nilay Tüfekçi

3- Ahmet Karkucak

4- Yunus Gün

5- Birsen Öztürk

6- Halil İbrahim Yalgın

7- Efe Aydın

8- Ufuk Gülşen

9- Kazım Can Şen

MHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- İlyas Topsakal

2- Abdullah Karapıçak

3- Hüseyin Demir

4- Berfin Kara

5- Yunis Aksu

6- Yaşar Dursun

7- İbrahim Yüksel

8- Hami Korkmazlı

9- Abdülvahit Vardar

MEMLEKET PARTİSİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- Recep Kılıç

2- Mualla Gülşah Bölükbaş

3- Rüstem Kara

4- Seyit Ahmet Koçak

5- Ali Yılmaz

6- Savaş Yalçın

7- Doğukan Ekiz

8- Alptekin Özçelik

9- Mehmet Mert Coşar

Samsun Hakkında

Karadeniz Bölgesinde yer alan Samsun, doğal tarihi ve kültürel zenginlikleri, deniz, kara, hava, demiryolu ulaşım olanakları ile bölgenin turizm potansiyeli en yüksek kentlerinden biridir. Anadolu'nun savunulmasını planlamak amacı ile Atatürk'ün 19 Mayıs, 1919'da gelmesi ile Samsun, Türk İstiklal Savaşı'nın başladığı yer olma özelliği ile önemini her zaman korumuştur.

TARİHÇE

Samsun M.Ö.750-760 yılları arasında İon şehir devletlerinden Miletoslular (Millet) tarafından Amisos adı ile kurulmuş küçük bir yerleşim merkezi idi. Samsun, daha sonra Pers, Makedonya, Pontus, Roma, Bizans, Danişment, Selçuklu ve Osmanlı hakimiyetinde kalmıştır.

Samsun Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da milli mücadeleyi başlatmak üzere ilk adımı attığı yer olarak tarihimizdeki önemli yerini almıştır.

İLÇELER

Samsun ilinin ilçeleri; Alaçam, Asarcık, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, Havza, Kavak, Ladik, Ondokuzmayıs, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme, Vezirköprü ve Yakakent'tir.

Alaçam: Samsun'un 78 km batısında bir sahil kasabasıdır. İlçenin Geyikkoşan sahili, temiz kumsalı, çınar, kavak ve taflan ağaçlarından oluşan koruluğu ile denize girmek için idealdir.

Asarcık: İl merkezine 44 km. güneyinde yer alır.

İlçede bulunan Gökgöl Cami (1180) ahşap cami mimarisi tarzına güzel bir örnek teşkil etmektedir.

Bafra: İl merkezine uzaklığı 51 km.dir. İlçedeki kaya mezarları, camiler, hamamlar ve çeşmeler görülmeye değer eserleridir.

Çarşamba: İl merkezine uzaklığı 37 km.dir.

İlçede ilk Tunç çağı yerleşmeleri olan Tepecik, Kilise Tepe, Tünbü Tepe höyükleri tespit edilmiştir. 1206 yılında yapılan Göğceli Cami Anadolu ahşap mimarisinin en güzel örneklerinden birini oluşturmaktadır. Caminin en önemli özelliği hiç çivi kullanılmadan yapılmış olmasıdır.

Havza: İlçenin Samsun'a uzaklığı 86 km'dir.

İlçede termal turizm de önemli bir yere sahiptir. İlçede yapılan arkeolojik araştırmalar sonucu çok sayıda höyük ve tümülüs saptanmıştır.

Kavak: İlçenin Samsun'a uzaklığı 51 km'dir.

Ladik: İlçenin Samsun'a uzaklığı 82 km.dir.

İlçe merkezine 10 km. uzaklıktaki Hamamayağı (Ladik) kaplıcasının suyu Türkiye'deki birinci dereceden önemli ve öncelikli kaplıca suyu olarak belirlenmiştir.

Ondokuzmayıs: İl merkezine 33 km uzaklıktadır. Nebyan ormanları ve çevresi doğal güzelliğinin yanı sıra ilçede yapılan yayla şenliklerine de mekan oluşturur. Bölgenin en temiz denizi ve kumu ilçenin Yörükler mevkiindeki sahilinde yer alır.

Salıpazarı ve Tekkeköy diğer ilçeleri.

Vezirköprü: İl merkezine uzaklığı 116 km.dir. Fazıl Ahmet Paşa Camii ve Bedesteni ile Taşkale Camii ilçedeki önemli eserlerdendir.

Yakakent: İl merkezine uzaklığı 84 km. dir. İlçe doğal güzelliklerin zenginliği ile göze çarpar. Çam ormanları ile kaplı yeşil tepeler, masmavi sularla buluşur. Yakakent sahillerinde denize girmek için ideal doğal plajlar ormanla iç içe uzanmaktadır.

Türkiye 2023 Seçim Sonuçları