Belediye başkan aday başvurusu ne zaman başlayacak? AK Parti yerel seçim startını verdi

Türkiye 31 Mart 2024 Pazar günü yerel seçimler için sandık başına gidecek. YSK, belediye seçim takvimini 1 Ocak itibariyle başlatacak. Belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulunma isteyenler AK Parti belediye başkan adayı başvurusu ne zaman? sorusunu sormaya başladı. AK Parti'de belediye başkan aday adayları 9 Kasım tarihinden itibaren başvuru yapabilecek. Peki belediye başkan adaylık başvurusu ne zaman sona erecek? Temayül yoklaması ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

2024 yerel seçimleri AK Parti belediye başkan aday adaylığı başvurusu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. 31 Mart takvimine ilişkin de konuşan Ömer Çelik, Seçim İşleri Genel Başkanlığına seçim için yetkinin verildiğini açıkladı.

AK Parti belediye başkan adayı başvurusu ne zaman?

Ömer Çelik, yerel seçim takvimine ilişkin “Seçim işleri başkanlığımız takvimi için yetki istemiştir. Yetki verilmiştir. Takvimin nasıl işleyeceğine dair çalışmalar tamamlanıp paylaşılacaktır. Bu yetkilerin verilmesi ile seçim takvimi başlamıştır. Adayların ne zaman başvuracağına dair bir iki gün için kamuoyu ile paylaşılacaktır.” demişti. AK Parti, yerel seçim için aday başvurularını 9-17 Kasım'da alacak, 19 Kasım'da elektronik ortamda temayül yoklaması yapacak.

AK Parti belediye başkan adaylık başvurusu nasıl yapılacak?

Bu kapsamda AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yerel seçimlere ilişkin MKYK'ye yetki verdi. Toplantıda ayrıca aday usul esasları ile teşkilat yoklama usul esaslarına ilişkin kararlar da alınd. Aday müracaatları çevrim içi yapılabilecek. Temayül yoklamalarında da dijital sistemden yararlanılacak.

AK Parti belediye başkan adayı temayül yoklaması ne zaman?

Temayül yoklaması 19 Kasım'da elektronik ortamda tüm illerde aynı anda yapılacak.

2019 yerel seçim sonuçları hangi parti kaç belediye kazandı?

GÜNDEM
Cumhur’da 2’nci seçim buluşması

GÜNDEM
AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan: Yavaş’ın karşısına kimi çıkartırsak çıkaralım açık ara önde kazanır