Altın fiyatları ne kadar oldu? FED ve TCMB faiz kararı sonrası canlı altın fiyatları toparlanma peşinde! İşte gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altın fiyatı...

Altın fiyatları FED faiz kararı öncesi diken üstünde. Altın fiyatı, yatırım tercihini sarı metalden yana kullananlar tarafından sorgulanıyor. Altın fiyatları, kriz dönemlerinde genellikle yükselir çünkü altın, güvenli bir liman olarak görülür. Canlı altın fiyatı, altın piyasasındaki son fiyat hareketlerini gösterir. Altına yatırım yapacaklar Kapalıçarşı altın fiyatları son durumun ne olduğunu mutlaka bakarlar. İşte piyasadan en güncel altın fiyatları, gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altın fiyatları ile altın piyasasındaki son dakika haberleri.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Altın Fiyatları - Canlı Altın Kuru, Güncel Bugün Anlık Altın Fiyatı

Altın fiyatları canlı verisi Türkiye'de en çok günlük, haftalık ve aylık olarak takip edilen veriler arasında başı çekiyor. Güncel altın fiyatları, yatırımını güvenli liman olarak gördüğü sarı metele yapanlar anlık, canlı altın fiyatı takibi yapıyor. Altın, tarih boyunca değerli bir metal olarak kabul edilmiştir. Altın, parlak sarı rengiyle, dayanıklılığıyla ve nadir oluşuyla bilinir. Altın fiyatı, dünya çapındaki piyasalarda işlem gören altın arz ve talebine bağlı olarak değişmektedir. Altın fiyatı, döviz kurları, faiz oranları, enflasyon ve siyasi riskler gibi birçok faktörden etkilenmektedir.

Altın Fiyatı (Güncel) - Bugün Canlı Altın Fiyatları

Altın ons alış fiyatı 2.169,34 dolar

Altın ons satış fiyatı 2.169,69 dolar

Gram altın ne kadar?

Gram altın alış fiyatı 2.236,05 TL

Gram atın satış fiyatı 2.236,36 TL

Çeyrek altın ne kadar?

Çeyrek altın alış fiyatı 4.011,00 TL

Çeyrek altın satış fiyatı 4.245,00 TL

Cumhuriyet altını ne kadar?

Cumhuriyet altın alış fiyatı 16.045,00 TL

Cumhuriyet altını satış fiyatı 16.882,00 TL

Yarım altın ne kadar?

Yarım altın alış fiyatı 7.949,00 TL

Yarım altın satış fiyatı 8.268,00 TL

Ata altın ne kadar?

Ata altın alış fiyatı 16.294,51 TL

Ata altın satış fiyatı 16.710,86 TL

14 ayar altı gram fiyatı kadar?

14 ayar bilezik alış fiyatı 1.301,37 TL

14 ayar bilezik satış fiyatı 1.741,83 TL

22 ayar bilezik gram fiyatı ne kadar?

22 ayar bilezik gram alış fiyatı 2.240,43 TL

22 ayar bilezik gram alış fiyatı 2.274,49 TL

Merkez Bankası Saat Başı Belirlenen Döviz Kurları ve Altın Fiyatları için tıklayın

Altın yorumu: Altın düşecek mi çıkacak mı? Analistler yorumladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dikkat çeken altın analizinde bulundu. İslam Memiş'in açıklamaları ise şöyle: "ABD Merkez Bankası (Fed) güvercin tonda açıklama yaparak faiz indirimi sinyalini verdi. Fed faiz kararı sonrası ons ve gram altında agresif yükselişler oldu, daha sonra sert düşüşler görüldü."

'ONS altın balonu patladı'

"TCMB 500 baz puan faiz artırımı yaptı. Şahin tutumunu gösterdi" ifadelerini kullanan Memiş, "Ons altın çok hızlı yükseldi. 2150 dolar seviyesine kadar teknik olarak düzeltme yapması lazım ki yükselişler sağlıklı olsun. Ancak Fed faiz kararı sonrası ons altın 2223 dolar seviyesine kadar hızlı bir atak gerçekleştirdi. Sonrasında balon patladı. Ons altın 2174 dolara kadar geriledi." dedi.

Altın fiyatları ne olur, düşer mi, çıkar mı?

Vatandaşlara altının gidişatı konusunda bilgi veren uzman ismin açıklamasının devamı şu şekilde: "2160-2154 dolar destek seviyeleri var. Bu seviyeler aşağı yönlü kırılırsa 2125 dolar beklentimiz gerçekleşir. Gram altın resmi kur tarafında 2350 TL. Serbest piyasa dün 2548 lira seviyesine kadar yükselerek rekor kırdı. Sonrasında 50 liradan fazla satış dalgası görüldü."

"2500 lira üzerinde gram altın almayın" diyen para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Ons altın 2125 dolara kadar gerilirse karşısındaki gram altını o gün alabilirsiniz. 2160 dolar karşısındaki gram altını yüzde elli alabilirsin. Cuma gününki haftalık kapanışlar önemli. Ay sonunda kadar daha sakin bir altın piyasası göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Son olarak ons altına değinen İslam Memiş, altın yatırımcısının ons altını takip etmesi gerektiğini vurguladı: "Dün ons altında satış ve düzeltmeler geldi. Gelecek de. Gram altın yatırımcısı ons altını takip etmesi lazım."

Çeyrek Altın

Çeyrek Altın, T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılmaktadır. Cumhuriyet Altını olarak bilinen altının çeyreğidir. Ziynet Altın ve Ata Altını olarak iki türü vardır. Meskük ya da Ata Altını olarak anılan çeyrek altın 1.80 gr, Ziynet Altın ise 1.75 gr’dır. İki tür arasındaki fark sadece gram yönünde olup saflık açısından aynıdır.

Yarım altın

Yarım altın, Çeyrek altının 2 katı Cumhuriyet altının yarısı diğer bir deyişle yarımlıktır. Yarım altının arka yüzünde yıldızların içinde bir Atatürk portresi bulunmaktadır. Bu portrenin altında da yarım altının basıldığı tarih bulunmaktadır. Yarım altın 22 ayar 3,50 gramdır. Has altın olarak karşılığı 3,21 gramdır. Altına yatırım yapan pek çok kişinin tercihleri arasında yer alan yarım altın yatırım dışında takı amaçlı olarakta oldukça sık kullanılmaktadır.

Canlı Altın Döviz Kuru

Ülkemizde ziynet, hediye ve birikim aracı olarak sıkça ticarete konu olan altının gram fiyatı, güncel etkilere bağlı olarak zaman içinde değişiklik gösteriyor. Altın fiyatı bugün ne kadar diye merak edenler için altın fiyatları canlı olarak ana sayfada kategorilerin hemen altında yer borsa, döviz ve altın kısmında yer almaktadır. Sayfamızı takip ederek altın fiyatlarını anlık olarak takip edebilirsiniz.

Altın yatırımı yapmak genellikle gram altın tercih edilir. Gram altınlar, uluslararası standart olan 995/1000 saflıktadır. Altın yatırımı yapmaktaki temel prensip altın düşükken nakit paranızı altına çevirmek ve altın fiyatı yükseldiğinde yeniden nakit paraya çevirerek kâr elde etm prensibine dayalıdır. Güncel altın ve döviz fiyatlarını buradan takip ederek birikimlerinize yön verebilirsiniz.

Anlık Altın Fiyatları

Altın fiyatları 2023 güncel verileri anlık olarak gösterilmektedir. Canlı altın fiyatları, yukarı ve aşağı yönlü oklar sayesinde başta çeyrek altın, gram altın, yarım altın ve Cumhuriyet Altını gibi altın çeşitlerinin fiyatlarının zaman içindeki değişimlerini görebilir, kâr-zarar hesaplaması yapabilirsiniz.

Altındaki fiyat değişikliklerinden yararlanarak al-sat işlemi ile kazanç elde etmek istiyorsanız altın fiyatlarını anlık olarak takip etmeniz gerekir. Altın fiyatları bugün ne kadar diye merak ediyorsanız güncel altın kuru yer almakta.

Altın Hesaplama

Altın hesaplama aracımızı kullanarak elinizdeki altının güncel fiyatlar üzerinden ne kadar Türk Lirası’na denk geldiğini ya da yine altın çevirisi aracılığı ile sahip olduğunuz Türk Lirası’nın hangi altın türünden ne kadara denk geldiğini hesap edebilirsiniz. Örneğin çeyrek altın fiyatlarını merak ediyorsanız çeyrek altın hesaplama işlemi yaparak hem çeyrek altın fiyatının bugün ne kadar olduğunu görebilir hem de zaman içindeki fiyat değişimini görebilirsiniz. Cumhuriyet altın hesaplama ve diğer tüm altın hesaplama işlemleri anlık altın fiyatları sorgulaması yapılarak hesaplayabilirsiniz.

Çeyrek Altın Ne Kadar?

Tam altının çeyrek gramına denk gelen çeyrek altın ülkemizde hediyelik altın olarak en çok tercih edilen altın çeşitlerinden biri. Birikim yapmanın yanında özellikle düğün hediyesi olarak tercih edilen çeyrek altın için düğün sezonu geldiğinde çeyrek altın ne kadar sorusu sıkça soruluyor. Güncel çeyrek altın fiyatlarını yine ana sayfada yer alan kısımda anlık olarak takip edebilirsiniz.

Gram Altın Hesaplama

Az önce düğünlerde hediye olarak çeyrek altının sıkça tercih edildiğinden bahsetmiştik. Altın fiyatlarındaki artıştan sonra gram altın da hediye olarak popülerleşmeye başladı. Hatta bu süreçte yarım gram altın ve çeyrek gram altın gibi altın çeşitleri de piyasaya sunuldu. Daha önceleleri alış-satış işleminde fark olmadığı için genellikle birikim amacıyla kullanılan gram altın şu an hediye olarak da sıkça tercih ediliyor. Yeniyafak ana sayfada yer alan döviz ve altın kuru bilgileri üzerinden gram altın hesaplama işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Altın Ne Zaman Yükselir?

Altın fiyatları hem ülkemizdeki hem de dünyadaki ekonomi ve siyaset olaylarına göre değişiklik gösterebiliyor. Uzun süredir yükseliş trendinde olan altın kurunu anlık takip edebilirsiniz.

Altın neden yükselir sorusunu yanıtlayacak olursak öncelikle altının fiyatının yerel olarak belirlenmediğini belirtmemiz gerekir. Altının değeri tüm dünyada aynıdır ancak ülkelerin para birimlerine göre karşılığı farklıdır. Tüm dünyada işlem gördüğü için altın piyasası asla kapanmaz ve dünyadaki tüm ekonomik hareketler altının fiyatını belirler. Bunun yanı sıra altın fiyatını belirleyen bir değer etmen arz ve talep. Altına olan talebin arttığı dönemlerde fiyatında yükseliş olur.

Canlı Altın Fiyatları

Altın fiyatları farklı etmenlere bağlı olarak anlık değişebiliyor. Canlı altın fiyatları takibi ile al-sat işlemi yaparak altın birikimlerinizden kâr elde etmeniz mümkün. Bunun yanısıra altın birikim amaçlı altın almak için de altın kuru takibi yaparak altın fiyatlarının düştüğünde satın alma işlemi yapabilirsiniz. Altın fiyatları bugün ne kadar diye merak ediyorsanız ana sayfada yer alan kısımdan anlık altın takibi yapabilirsiniz.

Cumhuriyet Altın

Cumhuriyet Altını, T.C. Darphane ve Damga Matbaasında basılır ; sarraf ve kuyumcular başta olmak üzere, isteyen her vatandaş 1 kilonun üzerindeki 24 Ayar Altını buraya vererek Cumhuriyet altını bastırabilirler. Cumhuriyet altını bastırmak için 24 ayar standart külçe altın(1 kilo) ve 22 ayar (917,6 milyem) analizi yapılmış standart dışı külçe altınlarda verilebilir. 1928 Harf devriminden sonra Cumhuriyet altınlarının üzerinde latin harfleriyle motifli yazılarla basılmaya başlandı.Cumhuriyet altınlarının ön yüzünde Atatürk portresi, arka yüzünde 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi ve basım tarihi yazılıdır. 1930 yıllarında dünya ekonomisindeki durgunluktan, Türkiye ekonomisi de olumsuz etkilendiğinden, Cumhuriyet altınları basımı 1937 yılına rastlar. Altın ithalatının kısıtlı olduğu dönemlerde, Cumhuriyet Altını basımı biraz daha sıkıntılı oluyordu.1984 yılında Altın ithalatı serbest bırakıldıktan sonra, T.C. Darphane ve Damga Matbaasında atın bastırma işlemleri daha kolaylaştı.

Ata altın

Türkiye Cumhuriyeti Darphanesi Kurumu tarafından üretilen Ata lira tam altın ve yarım altın çeşitleri ziynet eşyası, yatırım aracı ve hediye olarak tercih edilebilir. Kuyumcular tarafından kulpsuz ata lira olarak adlandırılan tam ata lira 22 ayar altından üretilir.

22 ayar bilezik

22 ayar bilezik ile yatırım yapmak isteyenler, düğünde takılan bileziklerini saklarlar ya da kapalı çarşı kuyumcularından 22 ayar bilezik alarak yatırımlarını yaparlar. Çünkü değeri en yüksek altın sayılabilir. 22 ayar altın bilezik fiyatları markaya, işçiliğe ve bileziğin kalitesine göre değişmektedir. Fakat bilezik ve takı fiyatlarının değerini belirleyen en önemli şey tabi ki de değerli metalin kendisi; yani altındır

Faiz artarsa dolar ve altın fiyatı ne olur?

Faiz artarsa borsa düşer mi?