AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için tarih açıklandı

AÖL 2. dönem kayıt yenileme ile ilgili detaylar araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Açık Öğretim Lisesi dönemi kayıt yenileme takvimini yayınlandı. AÖL 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 5 Şubat 2024 tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecek. Peki MEB Açık Öğretim Lisesi yeni kayıtlar nasıl yapılacak? AÖL sınavları ne zaman, sınavlar online mi yüz yüze mi? AÖL kayıt ve kayıt yenileme ücreti ne kadar, kaç TL? İşte detaylar.

Haber Merkezi Yeni Şafak
MEB AÖL yeni kayıt ve sınav tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açık Öğretim Lisesi yani AÖL kayıt yenileme ekranı, 1. dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Lise eğitimlerini açıktan tamamlayan öğrenciler, AÖL kayıt yenileme işlemlerini yapmaya devam ediyor. Peki, AÖL 2. dönem sınavları ne zaman yapılacak?

AÖL 2. dönem yeni kayıtlar ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı açık lise kayıt takvimini güncelledi. 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Döneminde örgün ortaöğretim kurumlarında aktif kaydı olmayan e-Okul öğrencileri ile açık öğretim kurumları bilgi yönetim sistemlerinde bilgileri olan öğrencilerin ilk kayıt işlemleri 5 Şubat 2024 tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecektir.

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Döneminde örgün ortaöğretim kurumlarında aktif kaydı olan öğrencilerden 2023/30 Nolu Genelge kapsamında örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçiş şartlarını taşıyanların ilk kayıt işlemleri 31 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olup 5 Şubat 2024 tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecektir.

AÖL KAYIT YENİLEME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL İLK KAYIT KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL sınav başvuru ücreti ne kadar?

Öğrenci adayları; sınav katılım ücreti olan 160 TL’yi odeme.meb.gov.tr/ adresinden tüm bankaların banka veya kredi kartı ile ödeyebilir.

Ayrıca Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası’nın mobil veya internet bankacılığı sistemi üzerinden veya bu bankaların ATM’lerinden T.C. Kimlik numaraları ile (T.C. Vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüğünden alacakları Yabancı Kimlik numaraları ile) MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü hesabına yatıracaklardır. Sınav katılım ücretinin yatırıldığına dair belge muhafaza edilecektir.

AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır?

Açık Öğretim Lisesine kayıtlı olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri sınav katılım ücreti yatırıldıktan sonraki iş gününde sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

Kayıt yenileme kılavuzunda sürecin nasıl ilerleyeceği şu sözlerle dile getirildi;

"Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrencilerimizden kayıt yenileme sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

Ancak kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı halde bir iş günü geçtikten sonra halen kayıt yenileme işlemi yapılmamış öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemini yaptırmak için halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek kayıt yenileme işlemini yaptırması gerekmektedir.

Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır."

Açık Öğretim Lisesi Ders Kitapları Listesi için tıklayınız.

AÖL sınavları nasıl yapılacak, yüz yüze mi online mi?

AÖL ilk dönem ve ikinci dönem sınavları online (Çevrimiçi) olarak yapıldı. Üçüncü dönem sınavları için sınav takvimiyle beraber detayların da netleşmesi bekleniyor.

AÖL sınavları ne zaman?

1. Oturum: 16 Mart 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 10.00’da

2. Oturum: 16 Mart 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.00’te,

3. Oturum: 17 Mart 2024 Pazar günü Türkiye saati ile 10.00’da.

AÖL SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

LGS puan hesaplama nasıl yapılır? İşte MEB liselerin taban ve tavan yüzdelik dilimleri