BİLSEM 2023 sonuçları açıklandı!

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) bireysel değerlendirme sonuçları açıklandı. 28 Temmuz'da sona eren BİLSEM bireysel değerlendirme aşamasının sona erip sonuçların duyurulmasıyla "BİLSEM mülakat sonuçları nasıl öğrenilir?" sorusu araştırması hız kazandı. BİLSEM mülakat sonuçları için "nasıl öğrenilir?" sorusu ise merak ediliyor. İşte 2023 BİLSEM sonuç öğrenme ekranı...

Haber Merkezi Yeni Şafak
BİLSEM

BİLSEM mülakat sonuçları için geri sayım sona erdi. BİLSEM'de eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri yapıldı. Bilim ve sanat merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrenciler meb.gov.tr üzerinden duyuruldu

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI 2023 AÇIKLANDI

MEB BİLSEM mülakat sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır. Tüm sınıf düzeyleri için genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında 85, müzik yetenek alanında ise 70 taban puan olarak belirlenmiştir.

BİLSEM TAKVİMİ 2023

BİLSEM bireysel değerlendirme aşaması 15 Mayıs ve 28 Temmuz tarihleri aralığında gerçekleştirilecek. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler 4 Ağustos’ta ilan edilecek.

Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvuruları 07 Ağustos ve 11 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak.


BİLSEM SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

BİLSEM sonuçları http://meb.gov.tr adresinden ilan edidi. BİLSEM mülakat sonuçları http://www.meb.gov.tr/sinavlar/sorgu bağlantısından sorgulanabilecek.

BİLSEM SONUÇ SORGULAMA EKRANI

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır.


45 bin Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı