14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarına göre yeni Cumhurbaşkanı bugün belli oluyor!

Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa gidiyor. Cumhurbaşkanı adayları olan Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan için vatandaşlar oy kullanacaklar. 4 adaydan birisi Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı olacak. Seçim sonuçları oy verme işleminin tamamlanması ile belli oluyor. Peki, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre kim Cumhurbaşkanı oldu? İşte 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları….

Haber Merkezi Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı seçimi

28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için yurt dışındaki seçmenler 27 Nisan- 9 Mayıs tarihleri arasında oylarını kullanmaya başlamıştı. Türkiye’de yaşayan vatandaşlar ise bugün 14 Mayıs tarihinde oy vermek için sandık başına gidiyorlar. Oy verme işleminin ardından sayılan sonuçlara göre Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı belli olacak. Seçim sonuçları neticesinde Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’ın yer aldığı aday listesine göre en fazla oy alan Cumhurbaşkanı seçilecek.

2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ’NDE ADAYLAR KİMLER?

Cumhurbaşkanlığı seçimi için 4 aday bulunuyor: Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’dır.

CUMHURBAŞKANI KİM OLDU?

YSK'dan yapılan açıklamada; "Oy verme işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında olacak'' denildi. YSK oy verme işlemlerinin bitmesinin ardından oyların sayılması ile seçim sonuçlarını açıklayacak. Cumhurbaşkanı seçim sonucu belli olduğunda haberimizden aşağıdaki link üzerinden detayları ile öğrenebilirsiniz.

https://www.yenisafak.com/secim-2023/tum-sonuclar

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi 14 Mayıs'ta gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları YSK tarafından açıklanacak. 14 Mayıs oy verme günü, Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları saat 23.59'a kadar ilan edilecektir. Geçici sonuçların ilanının gecikmesi halinde aday ikamesine ilişkin seçim takvimi buna göre teselsül ettirilecektir. İlk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamasına ilişkin takvim yürürlüğe girecektir.

CUMHURBAŞKANI SEÇİM SONUÇLARI 2023

SEÇİM SONUÇLARI 14 MAYIS

GENEL SEÇİM SONUÇLARI 14 MAYIS 2023

CUMHUR İTTİFAKI CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM?

Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır.

CUMHUR İTTİFAKI’NDA HANGİ PARTİLER VAR?

Siyasi partilerin seçim ittifakı yapmalarına imkan tanıyan düzenleme gereği, bir önceki seçimde olduğu gibi bu seçimde de bazı siyasi partiler ittifak halinde seçime girmeye hazırlanıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Yeniden Refah Partisi'nin "Cumhur İttifakı" adıyla seçime girmesine ilişkin protokol 24 Mart'ta YSK'ye sunuldu. İttifaka mensup 4 parti kendi logosuyla seçime girecek. Ancak Cumhur İttifakı'na destek veren HÜDA PAR, seçime AK Parti listelerinden gireceğini açıkladı.

MİLLET İTTİFAKI CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM?

Millet İttifakı, daha önce anlaştıkları üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi.

MİLLET İTTİFAKI’NDA HANGİ PARTİLER VAR?

"Millet İttifakı"nı oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) ve Demokrat Parti'nin seçim ittifakına ilişkin protokolü ise 22 Mart'ta YSK'ya teslim edildi.

SİNAN OĞAN KİMİN ADAYI?

11 Mart 2023 tarihinde Sinan Oğan, 2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi için ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. Aday olmak için gerekli 100.000 imzayı 26 Mart 2023 tarihinde tamamladı.

ATA İTTİFAKI’NDA HANGİ PARTİLER VAR?

11 Mart 2023'te kurulan ve Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi ile Türkiye İttifakı Partisinden oluşan bir seçim ittifakıdır.

Seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Seçim yayın yasağı ne zaman kalkacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 seçimleri için oyunu kullandı