Şehit ve gazi çocukları eğitim yardımı yattı mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından şehit çocukları ile harp ve vazife malullerinin çocuklarına her yıl eğitim ve öğretim yardımı yapılıyor. Eğitim ve öğretim yardımı kapsamında 18.891 öğrenciye toplamda 200,5 milyon TL ödeme yapılacak. 2023-2024 eğitim öğretim dönemi şehit çocukları ve gazi çocukları eğitim yardımları hesaplara yatırılıyor. İşte ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim eğitim yardımı tutarları.

Şehit ve gazi çocuğu eğitim yardımı

Şehit ve gazi çocukları için yılda tek sefer mahsus olmak üzere eğitim ve öğretim yardımı yapılıyor. Bu kapsamda ödemeler ilgili olarak SGK'dan duyuru geldi. İşte ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim destek ödeme tutarı.

Şehit ve gazi çocukları eğitim yardımı yattı mı?

SGK'dan gelen açıklamaya göre 2023-2024 eğitim öğretim dönemi şehit çocukları ve gazi çocukları eğitim yardımları 20 Ekim 2023 Cuma günü gerçekleştirildi. Ödemeyle ilgili bilgiler sgk.gov.tr üzerinden sorgulanabiliyor.

İlköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim eğitim yardımı ne kadar?

Eğitim ve öğretim yardımı, ilköğretimde eğitimini sürdürenlere 7 bin 646 lira 94 kuruş, ortaöğretimde öğrenim görenlere 11 bin 470 bin 41 kuruş, yükseköğretimde öğrenim görenlere 15 bin 293 lira 88 kuruş olarak ödenecek.

ÖZGÜN
Faizsiz evlilik kredisi ne zaman verilecek?

ÖZGÜN
Ev hanımlarına emeklilik şartları ve detayları belli oldu: Ev kadınlarına emeklilik nasıl olacak?