Hafta sonu hava durumu (4-5 Şubat 2023)

Türkiye uzun süredir yağışsız günler geçiriyordu. Sonunda beklenen yağış geldi, yurt genelinde sıcaklık düşüşüyle kar etkili olmaya başladı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporunda bugün beklenen yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle 4 kente sarı, 23 kente ise turuncu kodlu uyarıda bulundu. Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte 4-5 Şubat il il hava durumu bilgisi...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Hafta sonu hava durumu

Meteoroloji bugün beklenen yoğun kar yağışına karşı tedbirli olunmasını isterken, lapa lapa kar yağacak illeri tek tek sıraladı. 5 günlük hava durumu tahminine göre ise hafta sonu Türkiye yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına giriyor. İşte hafta sonu hava durumu

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK? (4-5 ŞUBAT 2023)

Yağışların, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri, Doğu Anadolu(Malatya, Van ve Iğdır hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinin kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olmak üzere, kıyılar ile Marmara ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BUGÜN HANGİ İLLERDE KAR YAĞACAK?

Meteoroloji'nin raporuna göre bugün Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Mersin, Kars, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak ve Ardahan'da yoğun kar görülecek.

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından "İstanbul bugün 10 derece. Cumartesi gecesi, pazar ve pazartesi kar var, yerde tutar. Sıcaklık 2-3 dereceye kadar düşer. Geçen seneden akıllanmışızdır herhalde. Kış lastiği olmadan aracınızı çıkartmayın" mesajını paylaştı.

İL İL HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Giresun, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın kuzeydoğusu, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ile Orta Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinden sonra Hatay çevreleri ile Adana ve Mersin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı: Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgar: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3

İstanbul:Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu 8

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 9

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kıyılarının, gece saatlerinden sonra il genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor 15

Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde yağmurlu 9

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 11

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -5

Diyarbakır: Parçalı, zamanla çok bulutlu 7


Giresun’un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Meteoroloji'den dokuz il için kar uyarısı: Gece saatlerinde kuvvetlenecek