2023 İstanbul Liseleri Taban Puanları, Yüzdelik Dilimleri

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 4 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi. Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra lise tercih süreci de başladı. LGS tercihleri 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. İstediği liseye girmek için yarışan öğrenciler LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından lise taban punaları, yüzdelik dilimleri ve kontenjan bilgisine odaklandı. İstanbul'da bulunan Fen liseleri ve Anadolu liselerinin 2023 yılına ait taban puanları, yüzdelik dilimleri ve kontenjan bilgileri ile ilgili son bilgiler haberimizde.

Haber Merkezi Yeni Şafak
İstanbul liste puanları

2023 LGS taban puanları sınav sonuçlarının açıklanması ile gündeme geldi. 4 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi sınavı iki oturumda tamamlandı. Sınavda adaylara çoktan seçmeli 90 soru yöneltildi. LGS sınav sonuçları da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edildi.

2023 LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

2023 LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, sınav puanlarını öğrenen adaylar LGS tercihleri için tarih araştırmalarına başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklama sonrasında, LGS tercihleri için tarihler belli oldu. Buna göre; 2023 LGS tercihleri 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

2023 İSTANBUL LİSE TABAN PUANLARI

Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesi taban puanları bilgisi MEB kılavuzuyla yayınlanıyor. 2023 yılına ait LGS taban ile tavan puanları ve yüzdelik dilimleri, 2023 yılına ait İstanbul liselerin taban ve tavan puanları

2023 İSTANBUL LİSE TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ

TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

2023 LİSE TABAN PUAN VE YÜZDELİK DİLİMLERİ

2022 İSTANBUL LİSE TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ

Aşağıdaki veriler MEB tarafından yayınlanmış olan en son güncel taban puanları ve yüzdelik dilimleridir.

LİSE TABAN VE TAVAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ


LGS tercihleri ne zaman başlayacak? 2023 MEB LGS tercih dönemi