Okullar tatil mi olacak? 6 Şubat Pazartesi için gözler valilik açıklamasında

Kar yağışı yurt genelinde etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji İstanbul başta olmak üzere çok sayıda il için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Yarıyıl tatili 6 Şubat Pazartesi sona eriyor. Milyonlarca öğrenci ikinci dönem için ders başı yapacak. İstanbul Valiliğinden kar yağışı uyarısı geldi. Kar yağışı nedeniyle hem veliler hem de öğrenciler okulların tatil olup olmadığını sorguluyor. İstanbul, Ankara, Muş, Bingöl, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Elazığ, Sivas, Tunceli, Şırnak ve Bitlis olmak üzere çok sayıda ilde okullar tatil edildi. Kar tatili olan iller hangisi? 6 Şubat 2023 pazartesi günü okullar tatili oldu mu? Hangi illerde kar tatili yapılacak. Sizler için tatil olacak illeri derledik.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Okullar tatil mi?

Türkiye genelinde sıcaklıkların düşmesiyle birçok kent beyaza büründü. Kar yağışının etkili olduğu illerde 6 Şubat Pazartesi günü okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu olurken, gözler ilgili makamlardan gelecek resmi açıklamalara çevrildi. Yoğun kar yağışı sömestr tatilinin bitmesiyle başladı. Öğrencilere ikinci bir tatil çıktı. Yoğun kar yağışı nedeniyle hangi illerde okullar tatil edildi? Kar tatili olan iller hangisi? İstanbul, Ankara, Bursa gibi illerde kar tatili var mı?

Deprem olan illerde okullar kaç gün tatil?

  1. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bugün saat 04.17’de 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere çok sayıda artçı sarsıntı yaşandı.
  2. Kahramanmaraş'ın yanısıra başta, Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Diyarbakır olmak üzere depremin şiddetli hissedildiği 10 ilde okullar hafta boyunca tatil edildi.

Muş'da 6 Şubat 2023 pazartesi okullar tatil mi?

Muş Valiliğinden beklenen kar tatili açıklaması geldi. Muş Valiliğinden yapılan açıklada “6 ve 7 Şubat 2023 Pazartesi ve Salı günü il genelinde eğitim öğrete 2 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir.” denildi.

Bingöl'de okullar tatil mi?

Bingöl Valiliğinden beklenen kar tatili açıklaması geldi. Bingöl Valiliğinden yapılan açıklada “6 ve 7 Şubat 2023 Pazartesi ve Salı günü il genelinde eğitim öğrete 2 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir.” denildi.

Şanlıurfa'da okullar tatil mi?

6 Şubat Pazartesi Şanlıurfa'da okullar tatil mi? Şanlıurfa'da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Vali Salih Ayhan, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinin bir gün uzatıldığını bildirdi.

Ayhan, "Değerli evlatlarım, öğretmenlerim, tatilinizi bir gün uzattık. Yarıyıl tatili bitti ama il dışından gelecek öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin güvenliği için 6 Şubat'ta okullarımız tatil. Bir gün daha kitaplarınızla ve yağan karla tatilin tadını çıkarın." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır yarın (6 Şubat Pazartesi) okullar tatil mi?

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, il genelinde okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu. Vali Su, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili öğrenciler ve kıymetli velilerimiz, Diyarbakır'ımızda etkili olan kar yağışı nedeniyle, il genelinde; 6 Şubat Pazartesi eğitim-öğretime (örgün ve yaygın eğitime) 1 günlüğüne ara verilmiştir. Hamile ve engelli kamu personelimiz de idari izinlidir" ifadelerine yer verdi.

Tunceli'de okullar tatil mi?

Tunceli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okullarda yarın eğitime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde devam eden karın akşam saatlerinde şiddetini artırmasının beklendiği belirtildi.

Adıyaman’da okullar tatil mi?

Adıyaman Valiliğinden de yapılan yazılı açıklamada, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildiği duyurularak, "İlimiz genelinde yoğun kar yağışının devam edeceği değerlendirildiğinden yollarda oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamile kamu personelleri de aynı gün idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Gaziantep’de okullar tatil mi?

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından, "Gaziantep'teki yoğun kar yağışı dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp kitap okuyun" paylaşımı yaptı.

Malatya’da yarın okullar tatil mi?

Malatya Valiliğinden kar tatiline yönelik son dakika açıklaması geldi. Valilikten yapılan açıklamada, “06 Şubat 2023 Pazartesi günü (1) bir gün süre eğitime ara verilmesine karar verilmiştir.” denildi.

Sivas'ta okullar tatil mi?

Sivas Valiliği il genelinde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle: "Gece saatlerinden itibaren başlayacak, zaman zaman tipi şeklinde beklenen kar yağışının ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı başta olmak üzere meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı tedbir amaçlı olarak; İl genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 6 Şubat Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile eğitim öğretime ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personellerden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği gibi kronik ağır hastalığı olan kamu görevlileri 6 Şubat Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır."

Siirt’te okullar tatil mi?

Siirt'in Şirvan ilçesinde ise eğitime iki gün ara verildi. Şirvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü açıklaması şöyle:"Şirvan ilçemiz ve köylerimizde yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle, ilçe merkezi dışında bulunan tüm köylerimizde eğitime iki gün süre ile (Pazartesi ve Salı) ara verilmiştir. Kamuoyuna ilgi ile duyurulur."

Kahramanmaraş’ta okullar tatil mi?

Kahramanmaraş’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Elbistan ve Çağlayancerit ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

İstanbul’da okullar tatil mi?

İstanbul Valiliği, kötü hava koşulları nedeniyle yarın eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Kıymetli Hemşehrilerim Sevgili Öğrenciler, 20.00’de Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre, ilimizde beklenen kötü hava koşulları nedeniyle Temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 6 Şubat Pazartesi günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir.

6 Şubat 2023 Ankara'da okullar tatil mi?

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre, İlimizde yarın sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma, öğlen saatlerinden itibaren de yoğun yağış beklendiğinden ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında 06 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli personelimiz ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır." dedi.

6 Şubat 2023 Kar tatili olan iller hangisi?

Erzurum’da okullar tatil mi?

Kentte bir süredir etkili olan yoğun kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırarak tipiye dönüştü. Bu nedenle Yakutiye, Palandöken, Aziziye, Pasinler, Hınıs, Karayazı, Tortum, Çat, Aşkale, Şenkaya, Tekman, Köprüköy ve Karaçoban ilçelerinde 24 Mart perşembe günü eğitime ara verildi.

Ardahan’da okullar tatil mi?

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, kar yağışının Göle'de şiddetini artırdığını belirterek "Bu yüzden Göle'deki ilk ve orta dereceli tüm okullarda eğitime ara verdik." dedi.

Kars’ta okullar tatil mi?

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar ve tipi nedeniyle Kars merkez ile Sarıkamış ve Digor ilçelerinde tüm okulların 24 Mart Perşembe günü tatil edildiği bildirildi.

Gümüşhane’de okullar tatil mi?

Gümüşhane'de kar yağışı nedeniyle 2 ilçede okullar tatil edildi, 4 ilçede taşımalı eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı, kuvvetli buzlanma ve don olayının olumsuz etkileri göz önünde bulundurularak, Torul ve Kürtün ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm kademelerdeki eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin bugün tatil edildiği bildirildi.

Merkez, Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerinde de taşımalı eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı ifade edilen açıklamada, Torul ve Kürtün ilçelerinde engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Erzincan’da okullar tatil mi?

Erzincan'ın 2 ilçesinde taşımalı eğitime, Otlukbeli ilçesinde de tüm okullarda eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte bir süredir aralıklarla devam eden kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, bu nedenle Otlukbeli ilçesindeki tüm okullarda, Tercan ve Çayırlı ilçelerinde de taşımalı eğitime bugün ara verildiği kaydedildi.

Bayburt’ta okullar tatil mi?

Bayburt'ta yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel tüm kademeler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde bugün eğitim öğretim faaliyetlerine ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Ağrı’da okullar tatil mi?

Ağrı’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 4 ilçede eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, dün geceden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Diyadin, Eleşkirt ve Tutak ilçelerindeki köy okulları ile taşımalı eğitim yapılan okullarda bugün eğitime ara verildiği belirtildi.

Patnos Kaymakamlığından yapılan açıklamada da olumsuz hava koşulları yüzünden ilçedeki tüm okullarda bugün okulların tatil edildiği bildirildi.

İlçedeki kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli çalışanların da bugün izinli sayılacağı duyuruldu.

Okulların tatil edilmesiyle ilgili henüz valiliklerden resmi bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili İstanbul Valiliği başta olmak üzere diğer illerin valiliklerinden kar tatili duyuruları takip ediliyor.

Bitlis'de 6 Şubat 2023 pazartesi okullar tatil mi?

  1. Bitlis'te olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle okullar pazartesi günü için tatil edildi.İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının kentte etkisini sürdürdüğünü belirtti. Korkmaz, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar da göz önünde bulundurularak 6 Şubat Pazartesi günü, kent merkezi, Güroymak ve Hizan ilçelerinde eğitim öğretim yapılmayacağını aktardı. Mutki Kaymakamlığından yapılan açıklamada da ilçedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okulların kapalı olacağı duyuruldu. Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.


THY uçak seferleri iptal mi?


https://www.youtube.com/embed/yWDDDGDWTlo