Piyasaların gözü FED faiz kararında! FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Jerome Powell açıklaması ekonomi ilgileri tarafından bekleniyor. Yeni toplantıyla birlikte altın fiyatları başta olmak üzere piyasalar ABD Merkez Bankası faizine kilitlenmiş durumda. FED faiz kararı ne zaman, hangi gün, saat kaçta açıklanacak? Faiz beklentisi ne yönde?

Haber Merkezi Yeni Şafak
FED

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı toplantısı için piyasaların tedirgin bekleyişi sürmeye devam ediyor. Nisan ayı FED faiz kararı öncesinde, dolar, altın ve kripto para yatırımcıları temkinli ilerliyor. Kritik faiz kararı öncesinde, ekonomistlerin nisan ayı faiz beklentisi belli oldu.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

ABD Merkez bankası (FED) faiz kararı toplantı takvimi belli oldu.

Buna göre; FED faiz kararı toplantısı 2-3 Mayıs tarihlerinde yapılacak ve 3 Mayıs akşamı saat 21.00'da kritik faiz kararı açıklanacak.

NİSAN AYI FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı sözle yönlendirmeler öncesinde karışık bir seyir izliyor.

Dünya genelinde bu hafta açıklanacak merkez bankalarının para politikası kararları ve yoğun veri gündemi fiyatlamaları zorlaştırıyor.

Fed'in yarın politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, politika metni ve Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarından alınacak sinyallerin piyasaların yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Banka'nın yıl sonuna kadar 2 kez faiz indirimine gidebileceği fiyatlansa da söz konusu fiyatlamaların yarınki gelişmelere paralel değişebileceği ifade ediliyor.

MART AYI FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

ABD Merkez Bankası (Fed), mart ayı faiz kararını açıkladı.

Fed, politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak, yüzde 4,75-5.00 aralığına yükseltti.

Son artışla birlikte banka, politika faizini 2007'den bu yana kaydedilen en yüksek aralığa çıkardı.


Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan 1 Haziran uyarısı: Nakit sıkıntısı yaşanabilir