28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan oy oranı

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ikinci turu 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılıyor. İlk turda adaylardan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan ve Muharrem İnce, yeterli oy seviyesine ulaşamadı. En yüksek oyları alması nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda yarışıyor. Milyonlarca seçmen, Pazar günü sandık başına giderek oylarını kullandı. Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı belli olacak. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları da YSK'nın yayın yasağını kaldırmasının ardından anbean, kesintisiz ve canlı olarak yenisafak.com'da olacak.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Erdoğan

Türkiye, 2. tur Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için 28 Mayıs 2023 Pazar günü sandık başına gidiyor. 14 Mayıs'ta yapılan ilk tur seçimlerinde 28. Dönem TBMM'yi oluşturacak milletvekilleri belirlenirken Cumhurbaşkanlığı seçimi adayların yeterli oy alamaması nedeniyle sonuca ulaşmadı. Bu nedenle seçimler ikinci tura kalırken Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olabilmek için yarışıyor. Pazar günü, oy verme işleminin tamamlanmasıyla beraber sandıklar kapanacak.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN KAZANDI MI?

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen ilk tur seçimlerinde olduğu gibi, 2. tur seçim sonuçları da yenisafak.com'dan takip edilecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasının ardından Haberturk.com'un 2. Tur Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu sayfası üzerinden il il, ilçe ilçe ve bölge bölge Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranını öğrenebileceksiniz.

https://www.yenisafak.com/secim-cumhurbaskanligi-2023-2-tur/tum-sonucl

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI 2023

14 Mayıs seçim sonuçları Erdoğan ne kadar oy aldı?

Geçerli oyların seçime katılan adaya dağılımına göre, Recep Tayyip Erdoğan yurt içinde 26 milyon 86 bin 102, yurt dışında 967 bin 180, gümrük kapılarında 80 bin 567 olmak üzere toplam oyların 27 milyon 133 bin 849'unu aldı. Erdoğan geçerli oyların yüzde 49,52'sini aldı.

İkinci tur seçiminde yeni seçmen sayısı kaç?

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi modelinde seçim ilk kez ikinci tura kaldı. Seçimin 28 Mayıs’ta ikinci tura kalması ile birlikte seçim kütükleri güncellenecek ve 15 Mayıs itibarıyla 18 yaşını geçecek kişiler seçmen olarak kaydedilecek. Bu durumda, yurtiçinde 47 bin 523 ve yurtdışında 2 bin 435 olmak üzere toplam 49 bin 958 kişi daha ikinci turda ilk kez oy kullanacak.


28 Mayıs seçim yasakları neler?

28 Mayıs seçim günü düğün yapılır mı?

Oy zarfı yapıştırılmalı mı?