Seçim günü marketler açık olacak mı?

Seçim günü olan 28 Mayıs 2023 tarihinde marketlerin açık mı kapalı mı olduğu merak konusu. Bu özel gününde seçmenler, oy kullanma görevlerini yerine getirmek için sandık başına geliyor. Seçim yasakları doğrultusunda, marketlerin çalışma saatleri de vatandaşların ilgisini çekiyor. Peki, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gerçekleştirileceği 28 Mayıs 2023'te BİM, A101, ŞOK gibi marketler ne kadar süreyle açık kalacak?

Haber Merkezi Yeni Şafak
Seçim günü market saatleri

Milyonlarca seçmen, 28 Mayıs Pazar günü 13. Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Seçim günlerinde bazı kısıtlamalar uygulanmaktadır. Bu kapsamda, seçim gününde kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi umumi eğlence mekanları kapatılmaktadır. Bu durumda, dikkatler "Seçim günü marketler açık mı?" sorusuna yönelmektedir. İşte A101, ŞOK, Migros, BİM gibi marketlerin çalışma saatleri

SEÇİM GÜNÜ MARKETLER AÇIK MI?

28 Mayıs'ta marketler hizmet vermeye devam edecek. Seçim günü BİM, A101, ŞOK, Migros, CarrefourSA açık olacak. Öte yandan AVM'ler de kapanmayacak.

A101 MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ

A101 marketler normal şartlarda hafta içi saat 09.00 ile 21.00 saatleri arasında müşteri kabul etmektedir. Bazı ilçelerde marketin çalışma saatleri uzatılarak 22.00’da kapanmaktadır.

BİM MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ

BİM marketler zinciri Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 09.00 - 21.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

ŞOK MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ

ŞOK Market Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 09.00 - 21.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

MİGROS MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ

Migros imarketler normal şartlarda hafta içi saat 09.00 ile 22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

2. tur seçim yasakları neler?

Resmi Gazete'de seçim gününe ilişkin bazı uygulama ve yasakların yer aldığı YSK kararları da yayımlandı.

Ülke genelinde oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00 ile 17.00 arasında olacak.

Buna göre, seçim günü saat 06.00'dan gece 24.00'a kadar alkollü içki satışı yasak olacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde kimse silah taşıyamayacak.

Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak.

Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Seçim günü saat 18.00'dan sonra düğünler yapılabilecek.

YSK'nın kararlarına göre saat 18.00'a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak.

Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek.

28 Mayıs seçim günü düğün yapılır mı?

Oy zarfı yapıştırılmalı mı?

İlk turda sandık görevlisi olanlar 2. turda görev alabilecek mi?