Kamu bankaları vade ile Togg kredisi verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sene 28 bin adet, 2030 senesine kadar da toplam 1 milyon adet Togg'u sahipleriyle buluşturmayı hedefliyoruz. 2025 yılından itibaren Togg'u ihraç edip, tüm dünyaya satacağız." dedi. Erdoğan, yerli otomobil almak isteyenler için kredi müjdesi verdi. Togg almak isteyenlere kamu bankaları 36 ay vade ile kredi verecek. Peki Togg kredisi verecek bankalar hangileri? İşte detaylar.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Kamu bankaları Togg kredisi verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yerli ve milli otomobilimizin yollara çıkmasıyla ülkemiz dünyanın en iyileriyle rekabet edebilecek bir otomobile ve markaya sahip oldu. Muhalefetin 'fabrikası yok' dediği Togg'un Gemlik'teki tesislerinde, her üç dakikada bir araç üretiliyor." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu sene 28 bin adet, 2030 senesine kadar da toplam 1 milyon adet Togg'u sahipleriyle buluşturmayı hedefliyoruz. 2025 yılından itibaren Togg'u ihraç edip, tüm dünyaya satacağız."

Kamu bankaları ne kadar Togg kredisi veriyor?

Togg ve Farasis Energy'nin %50-50 ortak girişimiyle 27 Eylül 2021'de kurulan Siro'nun Gemlik'teki batarya üretim fabrikasının temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil almak isteyenler için kredi müjdesi verdi. Erdoğan, "Kamu bankalarımızı Togg için araç bedelinin yüzde 50'si tutarında 36 ay vadeyle, 0,99 faizle kredi kullandıracak" dedi.

Togg kredisi veren bankalar hangileri?

Togg almak isteyenlere özel bir kredi paketi oluşturulduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, söz konusu çalışmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacaklarını söylemişti. Nebati şöyle konuşmuştu: “Bankalarımız kredilerle ilgili hazırlıkları yaptı. Kredi için çok büyük bir talep var. BDDK üzerinden bankalarımızla konuşarak bir paket oluşturduk. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettikten sonra ilan edeceğiz. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ile katılım bankalarımız bu konuda gerekli teşvikleri verecek. Gerekirse kazanmamak üzere, artık faiz oranları da çok düştü, çok daha düşük maliyetlerle kâr da etmeyecek şekilde bu araçlara ulaşım noktasında gerekli destekleri vereceklerdir."

Togg'un fiyatıları ne kadar?

Türkiye'nin otomobili Togg'un heyecanla beklenen satış fiyatı belli oldu. Yerli otomobilin standart menzilli modeli 953 bin, uzun menzilli modelin fiyatı ise 1 milyon 215 bin lira olarak belirlendi.

T10X standart menzil Togg fiyatı

314 kilometre menzilli T10X'de, 160 kW / 218 beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itiş) motor bulunuyor. Aynı araçta, 52,4 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneği 16,7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi değeri sunuyor.

Standart menzilli T10X'in iki donanım seviyesi bulunuyor. Giriş versiyonu 953 bin lira iken, bir üst donanımlı araç 1 milyon 55 bin liradan satışa sunulacak.

T10X uzun menzilli Togg fiyatı ne kadar?

523 kilometrelik menzillere sahip T10X’de, 160 kW / 218 beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itiş) motor bulunuyor. Uzun menzilli bu araçta, 88,5 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneğinin tüketim değeri ise 16,9 kWh/100 km (WLTP).

Çift motorlu T10X AWD 29 Ekim’de özel seri ile yollarda olacak

T10X’in 0-100 km/s hızlanması 4,8 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu 435 beygir gücündeki AWD (Dört tekerlekten çekiş sistemi) versiyonu ise 29 Ekim 2023 tarihinden itibaren teslim edilmeye başlanacak olan 100. Yıl Özel Serisiyle birlikte yollara çıkacak.

Togg deneyim merkezlerine muazzam ilgi