Tunceli akşam ezanı ve iftar vakitleri 2023

Tunceli 2023 Ramazan ayı imsakiyesi yayınlandı. 2023 Diyanet İşleri İmsakiyesine göre Tunceli iftar vakti, Tunceli akşam ezanı, akşam namazı ve Tunceli namaz vakitleri haberimizde.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Tunceli iftar vakitleri

Tunceli 2023 Ramazan ayı imsakiyesi yayınlandı. 2023 Diyanet İşleri İmsakiyesine göre Tunceli iftar vakti, Tunceli akşam ezanı, akşam namazı ve Tunceli namaz vakitleri haberimizde.

TUNCELİ AKŞAM EZANI VE İFTAR SAATLERİ

Tunceli imsak, sahur ve iftar vakitlerinin ne zaman olduğu araştırılıyor. Tunceli imsak, sahur ve iftar vakitleri on bir ayın sultanı Ramazan ayının giriyor olması nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Diyanet tarafından hazırlanan 2023 Tunceli imsakiyesinin tamamına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Tunceli İftar ve Sahur Vakti

Tunceli İmsakiye 2023

RAMAZAN NE ZAMAN, HANGİ GÜN BAŞLAYACAK?

11 Ayın Sultanı Ramazan Başlangıcı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uydu görüntüleri referans alınrak hesaplanıyor. Özellikle Arap Ülkesinde ise Ramazan başlangıcı Ramazan Hilali çıplak gözler bakılarak görülüyor. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre 2023 Ramazan Hilali 22 Mart'ı 23 Mart'a bağlayan gece görülecek.

Buna göre 2023 Ramazan Ayının ilk günü 23 Mart Perşembe günü idrak edilecek.

2023 YILINDA İLK TERAVİH NE ZAMAN KILINACAK?

Teravih namazı bilindiği üzere Ramazan gecelerinde cemaatle veya ferdi olarak eda ediliyor. 2023 Teravih namazı; Ramazan ayının ilk gecesi yani 22 Mart Pazartesiyi 23 Mart Salı'ya bağlayan gece yatsı enazıyla birlikte kılınacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN, KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramı toplam üç gün sürüyor. 21 Nisan'da başlayacak olan Ramazan Bayramı 22 Nisan ve 23 Nisan günlerini de kapsıyor. Her yıl farklı günlere denk gelen Ramazan Bayramı bu yıl Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerine denk geliyor.


Trabzon akşam ezanı ve iftar saatleri 2023

Isparta akşam ezanı saati kaç?

Kırklareli akşam ezanı saati kaç?

Sakarya akşam ezanı saati kaç?