2024 YKS sınavı başvuruları için son gün! ÖSYM YKS başvurusu nereden, nasıl yapılır?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru süreci, 1 Şubat'ta başlamıştı. Türkiye genelinde 8-9 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları bugün saat 23.59’da sona eriyor. Peki, ÖSYM YKS başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte ÖSYM YKS başvuru ekranı...

Haber Merkezi Yeni Şafak
YKS

YKS için başvuru süreci, 1 Şubat'ta başladı. Adaylar, başvurularını ÖSYM'nin internet sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve şifrelerini girerek yapabiliyor.

2024 YKS sınavı başvuruları için son ne zaman?

8-9 Haziran'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvurular 26 Şubat 2024 saat 23.59'da sona eriyor.

YKS başvurusu nasıl yapılır?

Adaylar başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapabiliyor. YKS kapsamında 8 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapılacak, 9 Haziran’da ise sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak.

ÖSYM YKS BAŞVURU EKRANI

Sınav 8-9 Haziran'da

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 1'inci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran Cumartesi, Alan ve Yabancı Dil Yeterlilik Testleri ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak.

YKS 2024 sonuç tarihi

Sonuçlar ise 17 Temmuz'da açıklanacak.


Öğrencilere ‘YKS’ tavsiyeleri