Dünya kupası yasak

FİFA, UEFA, futbol federasyonları “paralel lige” sert tepki gösterdi. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, yeni kurulan Süper Lig’deki oyuncuların FIFA Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’nda oynamasının yasaklanacağını söyledi. Kavgaya dahil olan İngiltere Başbakanı Johnson, bu ligi engellemek için çabalayacaklarını açıkladı.

Aleksander Ceferin

Avrupa Süper Ligi’nin kurulduğunun açıklanmasının ardından sert bir bildiri yayınlayan UEFA, bu ligde oynayacak futbolcuların Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’ndan men edileceğini duyurdu. UEFA, dün yaptığı açıklamada açıklamasını yaptı. Buna göre aralarında milli futbolcularımız Ozan Kabak, Merih Demiral ve Hakan Çalhanoğlu’nun da bulunduğu takımlardaki futbolcular yakın dönemde düzenlenecek olan 2020 Avrupa Şampiyonası’nda oynayamayacak.

SPOR
UEFA açıkladı: Şampiyonlar Ligi'nin formatı değişiyor
  • UEFA İcra Kurulu Üyesi ve Danimarka Futbol Federasyonu Başkanı Jesper Möller ise yaptığı açıklamada, UEFA’nın cuma günü yapacağı toplantıda,
  • adlı oluşuma dahil olan 12 kulübün turnuvalardan men edilmesi kararının alınmasını beklediğini söyledi.

SPOR
Galatasaray-Trabzonspor maçının hakemi belli oldu

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de Avrupa Süper Ligi’nde oynayacak oyuncuların Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonasında oynamalarına izin verilmeyeceğini açıkladı. Juventus Başkanı Agnelli hakkında sert konuşan başkan Ceferin, “Onun kadar ısrarla ve bu kadar çok yalan söyleyen birini görmedim. Bu nedenle saf olabiliriz. İhanete uğradık. Yakında yasal işlemler başlayacak” diye konuştu.

SPOR
Avrupa'nın 12 dev kulübünden radikal karar: Kendi liglerini kuruyorlar
  • Ceferin, yeni Şampiyonlar Ligi formatının bu kulüpler olsa da olmasa da hayata geçeceğini belirterek,
  • ifadelerini kullandı. Diğer yandan kısa adı Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ise,
  • açıklamasını yaptı.