Geri dönüş fırtınası

Trabzonspor’un bu sezon şampiyon olmasındaki en büyük etkenlerden birisi de geriye düştüğü maçları kazanması oldu. Bordo-mavililer, özellikle derbi maçlarda büyük bir reaksiyon ortaya koydu ve maçların ikinci yarısında fırtına gibi eserek rakiplerine mağlup olmadı. Bu da, zirvedeki yerin daha da perçinlenmesini sağladı.

Ali Kemal Yazıcı Yeni Şafak
Bordo-mavili futbolcuların Galatasaray derbisindeki gol sevinci.

Trabzonspor’u şampiyonluğa götüren yolda, en önemli faktörlerden birisi de bordo-mavili takımın geriye düştüğü maçları çevirmesi oldu. Ligde oynadığı ilk 3 maçı kazanan Trabzonspor, sahasında Galatasaray’ı ağırladı. Mücadeleye hızlı başlayan sarı-kırmızılılar, ilk 33 dakikada bulduğu gollerle 2-0 öne geçti. Fakat bordo-mavililer vazgeçmedi ve Cornelius ile Nwakaeme’nin golleriyle skoru 2-2’ye getirdi. Trabzonspor, 6. haftada deplasmanda Konyaspor ile karşılaştı. Maça hızlı başlayan bordo-mavililer henüz 1. dakikaya girmeden Cornelius ile öne geçti. 8. dakikada Hugo’nun kırmızı kart görmesiyle Trabzonspor, maçın büyük kısmını 10 kişi oynadı. Endri Çekiçi’nin golleriyle 2-1 öne geçen Konyaspor’a karşı gol arayan Trabzonspor, Hadziahmetovic’in kendi kalesine golüyle skoru 2-2 yaptı. Bordo-mavili ekip, eksik ve geride olmasına rağmen deplasmandan puanla ayrıldı.

BAKASETAS SAHNEYE ÇIKTI

  • Trabzonspor, Süper Lig’in 9. haftasında sahasında Fenerbahçe’yi ağırladı. Sarı-lacivertliler 3. dakikada Rossi’nin attığı golle 1-0 öne geçti. Kim Min-Jae’nin kırmızı kart gördüğü maçta, bordo-mavili takım etkili oyunuyla geriden gelerek öne geçti ve Bakasetas (2) ile Yusuf Sarı’nın golleriyle mücadeleyi 3-1 kazandı. Süper Lig’in 18. haftasında Trabzonspor deplasmanda Altay ile karşılaştı. Ev sahibi ekip 33. dakikada Cebrail Karayel’in attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Trabzonspor, Cornelius’un 51 ve 88. dakikalarda attığı gollerle karşılaşmayı 2-1 kazandı.

İstanbul saltanatını yıktı

VİSCA İLE KAZANILAN PUANLAR

Trabzonspor, ligin 23. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaştı. Sarı-kırmızılı takım 1-0 öne geçti. Trabzonspor 84. dakikada Bakasetas’ın attığı golle skoru 1-1’e getirdi. 90. dakikada sahneye çıkan Edin Visca, bordo-mavili forma altında ilk golünü atarken, aynı zamanda Trabzonspor’a galibiyeti getirdi. Mücadeleyi bordo-mavili ekip 2-1 kazandı. Trabzonspor, 27. haftada Kayserispor’u konuk etti. Mücadeleye hızlı başlayan deplasman ekibi ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıya 3 değişiklikle başlayan Trabzonspor, Visca ve Djaniny’nin golleriyle skoru 2-2’ye getirdi. Trabzonspor 90+9. dakikada Nwakaeme’nin attığı golle muhteşem bir geri dönüşe imza attı ve mücadeleyi bordo-mavili takım 3-2 kazandı.

BEŞİKTAŞ KIRILMA MAÇLARINDAN BİRİYDİ

  • Süper Lig’in 29. haftasında Trabzonspor sahasında Göztepe’yi ağırladı. Halil Akbunar’ın golüyle deplasman ekibi 1-0 öne geçti. Trabzonspor, 34 ve 37. dakikalarda Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür’ün attığı gollerle skoru 2-1’e getirdi. İlk yarının son dakikalarında Soner Aydoğdu beraberliği yakalasa da, Djaniny ve Abdülkadir Ömür maçın skorunu belirledi: 4-2. Trabzonspor, Süper Lig’in 12. haftasında ise deplasmanda Beşiktaş ile karşılaştı. Bordo-mavili takım 45+4. dakikada Abdülkadir Ömür’ün attığı golle 1-0 öne geçerken, Beşiktaş 62’de Larin ile eşitliği yakaladı. Son dakikalarda siyah-beyazlı ekip galibiyet golünü ararken, Trabzonspor kaptığı topla kontra atağa kalktı. Nwakaeme’nin pasında Cornelius 90+7. dakikada topu ağlara gönderdi ve mücadeleyi Trabzonspor 2-1 kazandı. Bu maç sezonun en önemli kırılma maçlarından birisi oldu.

YENİDEN BAŞLANGIÇ

Süper Lig’in 25. haftasında Trabzonspor sahasında şampiyonluk yolundaki en yakın takipçisi Konyaspor ile karşılaştı. Yeşil-beyazlıların 9 puan önünde yer alan Trabzonspor, Visca’nın attığı gollerle mücadeleyi 2-1 kazandı ve aradaki puan farkını 12’ye yükseltti. Trabzonspor için acaba sorularıyla başlayan süreç her ne kadar karamsarlık yaratsa da Vuslat gelecekti ve geldi. Rakibi Fenerbahçe ile öne geçtiği maçta 1-1 berabere kalan Trabzonspor, ardından Göztepe’yi mağlup edip, komşusu Rize’den mağlubiyetle dönünce rakiplerinin iştahı açıldı. Ardından beraberliklerle geçen iki haftadan sonra rakipleri kazanıp bir ihtimal derken Trabzonspor deplasmanda Adana Demirspor’u 3-1 mağlup ederek takipçilerinin de iştahını kesti. Bordo-mavililere kalan 4 haftada sadece 1 puan yetiyordu ve bu sezon yenemediği tek rakip olan Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak mutlu sona ulaştı.

Şampiyonu alkışladılar