Apple iPhone X ile rakiplerine birkaç yıl fark atacak

Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone X'in üretiminin yeni kamera sistemi TrueDepth nedeniyle aksayacağına dair söylentiler var. Uzmanlar TrueDepth kamera sistemi sayesinde Apple’ın rakiplerine birkaç yıl fark atacağını belirtiyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Apple yeni amiral gemisi iPhone X'te kullandığı TrueDepth kamera ile rakiplerine fark atacak.

KGI Securities’in ünlü analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone X’te kullandığı TrueDepth kamerasıyla rakiplerine iki buçuk yıl fark atacağını söyledi. Bu sistem Apple’ın yeni güvenlik önlemi FaceID, Animoji ve diğer ilginç özelliklerin kullanılabilmesi için geliştirildi.

Ünlü analist Kuo, Apple’ın resmi tanıtımı sırasında kamera özelliklerini tanıtmasıyla bu cesur tahminde bulunduğunu ve olası rakiplerin bu sistemle rekabet edemeyeceğini söyledi.

FOTOĞRAF 16
iPhone 8 ve iPhone X
Dünya devinin merakla beklenen iPhone 8 ve iPhone X tanıtımı dün akşam yapıldı. 10. yıla özel olarak tasarlanan iPhone X şüphesiz en çok merak edilen oldu.


Kuo’nun rekabetle ilgili yeni tahminleri, kısa vadede iPhone X’in başarılı olacağını gösteriyor. Ünlü analist iPhone X’in uzun vadede de başarılı olacağına dair güveninin tam olduğunu dile getirdi.

TrueDepth kamera sistemiyle ilgili geri bildirimler ancak tüketiciler tarafından kullanılmaya başlandıktan sonra belli olacak. Apple kullanıcıları daha önce FaceID’deki gibi yeni bir sistemi iPhone 5s ile gelen TouchID’de kullanmıştı. İlk etapta TouchID ile ilgili bir çok soru işareti varken şimdi tüm rakipleri tarafından kullanılmaya başlandı. Bu seferde aynı şekilde olabilir gibi görünüyor.

iOS 11 kullanıcıları batarya süresinden şikayetçi

iPhone X çevreye ne kadar zarar veriyor?