Elon Musk'tan insanlığın geleceğini değiştirecek tahmin

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su Elon Musk, 2 milyondan fazla takipçisi olan bir bilim ve mühendislik kuruluşu olan World of Engineering tarafından yayınlanan bir tweet'e yanıt verdi. Musk, "Uygarlıklar gelecekte çoğunlukla güneş enerjisiyle çalışacak." dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Elon Musk

World of Engineering, Twitter'da dünyaya güneş enerjisi ile güç sağlamak için ne kadar yüzey alanı gerektiğini ayrıntılı olarak anlatan bir grafik paylaştı. Bu grafiğe göre, Dünyanın tamamen güneş enerjisiyle çalışması için yaklaşık 23.398 Terawatt saat gerekiyor.

Bu tweet'i gören Musk Cuma günü hesabından Dünyanın bir gün çoğunlukla güneş enerjisiyle çalışacağını öngören bir paylaşım yaptı.

Jeotermal enerji işe yarayacak

Bilim adamları jeotermal enerjiyi Dünya'ya güç sağlamak için yenilenebilir bir kaynak olarak araştırmaya başladılar. Bir şirket, bu enerjiden yararlanmak için Dünya'nın derinliklerine inme planlarını açıkladı.

Elon Musk’tan Ukrayna’ya bir Starlink uydusu daha

FOTOĞRAF 8
Twitter Elon Musk'a karşı harekete geçti: Zehir hapı stratejisi uygulayacaklar
Dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Elon Musk, Perşembe günü yaptığı açıklamada Twitter'ın tamamına talip olması gündeme bomba gibi düşmüştü. Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter'ın tamamını satın alma girişiminin başarılı olup olmayacağını bilmediğini belirterek, "Teklifim reddedilirse B planım var" dedi.

Youtube'da 'sahte Elon Musk' videolarıyla 98 milyon dolarlık vurgun yaptılar