TOGG tasarımları 27 AB ülkesi ve Çin'den sonra Japonya'da da tescillendi

Türkiye'nin ilk yerli otomobili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Son dakika haberine göre, yerli otomobilin marka isminin TOGG olduğu açıklandı. TOGG markasının 27 Avrupa Birliği (AB) ülkesi ve Çin’den sonra Japonya’da da tescillendiği belirtildi.

Haber Merkezi AA
TOGG tasarımları Japonya'da da tescillendi.

Türkiye'nin ilk yerli otomobili için çalışmalar tam gaz devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa’da TOGG yerli otomobil fabrikasının temel atma törenini gerçekletirdi. 2022 yılında ilk etapta SUV modelin üretileceği yerli otomobilin fabrika inşaatının 18 ayda bitirilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOGG'un fabrika inşaatını başlatan düğmeye bastı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Bursa'nın Gemlik ilçesinde atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, '60 yıllık hayalimizi anlamlı bir buluşmada gerçeğe dönüştürme yolunda, tarihi adım attığımız böyle bir günde sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum' dedi. Tören öncesinde Erdoğan tesisin inşa edileceği alanda havadan inceleme de yaptı.


TASARIMLARI TESCİLLENDİ

  • Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) tasarımları, 27 Avrupa Birliği (AB) ülkesi ve Çin’den sonra Japonya’da da tescillendi.

TOGG'un Twitter hesabından yapılan açıklamada, TOGG tasarımlarının, 27 AB ülkesi ve Çin’den sonra Japonya’da da tescillendiği bildirildi.

Açıklamada, "Japon Patent Ofisi (JPO), C-SUV ve Sedan tasarımlarımızın Japonya’da TOGG adına tescil edildiğini açıkladı." ifadeleri kullanıldı.

TOGG'dan yerli otomobil için fiyat açıklaması!

TOGG adı markalaştı: Dünyada ve Türkiye’de çok beğenildi

Yerli otomobil sevinci: Bakan Dönmez’in açıklaması Kuluncaklıları heyecanlandırdı

Altmış yıllık hayal gerçek oldu: Yerli otomobil için ilk harç atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobil fabrikası TOGG'un temelini attı: Yerli otomobil 2022'nin son çeyreğinde yollarda olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Türkiye'nin Otomobili" paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, 'Bugün TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Merkezi'nin yapımına başlayarak 60 yıllık hayalimizi gerçeğe dönüştürme yolunda tarihi bir adım daha attık. Bizlerden desteğini esirgemeyen aziz milletimize ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk aracımızı 2022'de banttan indirmeyi planlıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'nın Gemlik ilçesinde düzenlenen 'Türkiye'nin Otomobili'nin Üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Törenine katıldı. Erdoğan, 'Fabrikayı 18 ayda tamamlamayı ve aracımızı 2022 yılının son çeyreğinde banttan indirmeyi planlıyoruz. 4 binin üzerinde vatandaşımız fabrikada istihdam edilecek' diye konuştu.