Twitter'ın sesli sohbet sistemi Spaces gelecek ay tüm kullanıcılara açılıyor

Twitter'ın bir süredir üzerinde çalıştığı sesli iletişim özelliği Spaces, oluşturulan odalar aracılığıyla insanların iletişime geçmesini sağlıyor. Bu sistem artık Nisan'dan itibaren hem iOS hem de Android mobil işletim sistemine geliyor.

Yunus Emre Şahin Yeni Şafak
Twitter Spaces

Twitter, Clubhouse benzeri sesli iletişim özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Yani aslına bakılırsa normal şartlarda tamamen metin, görsel ve video paylaşımı üzerine kurulan sosyal ağ, bu sistemle birlikte sesli iletişimi de hayata geçirmiş oluyor. Asıl amaç, Clubhouse'taki gibi dünyanın birçok farklı noktasındaki insanı bir araya getirerek sesli bir iletişim servisi oluşturmak.

Nisan'dan itibaren hayata geçiyor

İlk kez geçtiğimiz sene Aralık'ta duyurulan bu özellik, ardından Androidtarafında da hayata geçmişti. Hatta uzun süredir testler de devam ediyor. Bugün gelinen noktada ise Nisanitibariyle tüm kullanıcılara açılması planlanıyor.

Twitter aslında ses tabanlı iletişim sistemini ilk kez denemiyor. Geçtiğimiz dönemlerde de bu konuda birçok farklı girişim vardı. Fakat Clubhouse'un popüler hale gelmesiyle birlikte bu sistemle alakalı geliştirmeler hızlandı.

Twitter'ın sesli iletişim özelliği Spaces Android'e de geliyor

Clubhouse rehberi: Sesli sosyal ağ hakkında merak edilen tüm detaylar

Google Play'deki sahte Clubhouse uygulamaları kullanıcı verilerini topluyor