Windows 10'daki yuvarlatılmış köşeler yeni güncellemeyle hayata geçiyor

Yeni sızıntı, yuvarlatılmış köşelere sahip Windows 10 tasarım güncellemesinin detaylarını gösteriyor. Böylece Sun Valley güncellemesiyle birlikte özellikle pencerelerin köşe hatlarının yuvarlatılmış hale gelmesi bekleniyor.

Yunus Emre Şahin Yeni Şafak
Windows 10

Microsoft, Windows 10 ve çeşitli uygulamalar için yeni tasarımları test etmeye devam ediyor. Bu noktada aslında en büyük değişikliklerin gerçekleştirileceği sistemlerden biri de Windows Terminal. Görünüşe göre Windows Terminal, Windows 10'da yuvarlatılmış köşelere sahip ilk uygulama olabilir.

Son birkaç aydır, Windows 10'daki en üst düzey kullanıcı arabirimi bileşenleri için yuvarlatılmış köşeler hakkında raporlar yayınlanıyor. Önizleme sürümlerinde tespit edilen referanslara ve gelen raporlara bakıldığında Microsoft'un bu tasarımı yapmayı planladığı açık.

Arayüz değişiklikleri ilk olarak Microsoft tarafından Windows 10 İpuçları uygulamasında yayınlanan ekran görüntülerinde yanlışlıkla vurgulandı. Daha sonrasında rapordan silinen örnekler, modern bir görünümüne ve yuvarlatılmış köşelere sahip Windows 10 Ayarlar uygulamasını gösteriyor.

Windows 10'un sürümler arası kullanım istatistiği paylaşıldı

Windows 10'un yeni Dosya Gezgini simgeleri ortaya çıktı

Windows 10'un güncellenen Görev Çubuğu yakında hayata geçiyor