Yeni nesil iPhone'larda ekran altı parmak izi okuyucu yer alabilir

Apple, yeni nesil iPhone'larla birlikte Face ID'ye ek olarak bir de ekran altı parmak izi okuyucusuna yer verebilir. Uzmanlar, bu ek biyometrik tarayıcıya yer verilmesini koronavirüs nedeniyle takılan maskelere bağlıyor.

Yunus Emre Şahin Yeni Şafak
iPhone

Yeni nesil iPhone'larla alakalı bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu sene Eylül'de tanıtılması beklenen ailede eskiye oranla bir dizi iyileştirme bekleniyor. Hatta birçok analist ve uzman da yeni iPhone'lar için bu yılın 'S yılı' olacağını vurguluyor. Ama yine de yeni modeller için çok önemli bir özellik de bekleniyor: Ekran altı parmak izi okuyucusu.

Apple, parmak izi okuyucu konusunda ilginç bir geçmişe sahip. Bundan tam 8 sene önce iPhone 5s ile birlikte hayata geçirilen biyometrik tarayıcı, sonraki süreçte de birçok modelde aktif olarak kullanıldı. 2017'de iPhone X piyasaya çıktığında ise Face ID sistemine geçildi. Yani parmak izi okuyucu yerine doğrudan yüz tanıma kullanılmaya başlandı.

Ancak koronavirüs salgını bu teknoloji hakkındaki görüşleri de değiştirmiş gibi görünüyor. Uzmanlara göre yeni sistem doğrudan Face ID'nin yerini almayacak. Ancak yine de maske takıyorsanız Face ID yerine kimlik doğrulama için parmak izi okuyucu kullanılabilecek. Apple'ın buna ek olarak katlanabilir modeller üzerinde çalıştığı da belirtilenler arasında.

Eski iPhone ve iPad'lere özel iOS 12.5.1 güncellemesi yayınlandı

Söylentiler artıyor: iPhone 13'de ekran çentiği önemli oranda küçülecek