|

İstanbul'da yağmura karşı alınması gereken önlemler

İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağış ve sel baskınlarına karşı uyarılarda bulunan Kızılay Genel Başkanı Kınık, "Selde ölümler sıklıkla sel sularına girilmesinden kaynaklanmaktadır" dedi.

Yeni Şafak
11:02 - 18/07/2017 Salı
Güncelleme: 13:18 - 18/07/2017 Salı
Yeni Şafak
İstanbul genelinde etkili olan sağanak, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde etkili olan gök gürültülü şiddetli yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken, sürücüler zor anlar yaşadı.
İstanbul genelinde etkili olan sağanak, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde etkili olan gök gürültülü şiddetli yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken, sürücüler zor anlar yaşadı.

Meteoroloji’nin Marmara Bölgesi için uyarıların ardından, İstanbul’da sağanak yağmur etkili olmaya başladı. Bazı vatandaşlar ıslanmamak için şemsiye kullanırken, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise binaların kirişlerinin altında ve otobüs duraklarında yağmurdan korunmaya çalıştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Marmara Bölgesi için yaptığı kuvvetli sağanak yağış uyarısının ardından, günün son dakikalarında İstanbul’da yağmur başladı.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, İstanbul'da etkisini gösteren sağanak yağış ve sel durumlarına karşı vatandaşları resmi Twitter hesabı üzerinden uyardı.

Kınık'ın açıklamaları şöyle:

"İstanbulda şiddetli yağış bazı bölgelerde ciddi tehdit oluşturdu. Sel sularının etkilediği bölgelerde akışın tersine doğru ilerlemeli.

Selde ölümler sıklıkla sel sularına girilmesinden kaynaklanmaktadır. Ayak bileğimizdeki su bizi; dizimizdeki ise otomobili sürükleyebilir.

Sel sırasında arabanızdaysanız asla su ile kaplı yoldan gitmeyin, yaya iseniz karşıya geçmeyin, mazgallar ters basınçla açılabiliyor bazen.

Ev veya işyerinizi su basmış ise öncelikle elektrik tesisatınızı ana panodan kapatın, elektrikli aletleri yukarı kaldırın.

Sel suları içinde kimyasal/biyolojik atık, kesici veya sivri nesneler olabilir.Tahliye esnasında bireysel korunma ve hijyene dikkat edilmeli.

Bodrum katlarında veya kömürlüklerde yaşayan yavrulu kedi/köpekler olabilir, onlar da candır yardımcı olalım."





#Kerem Kınık
#Yağmur
7 yıl önce