|

54 Filistinli bitkisel hayatta

İsrail'in Gazze sınırında gerçekleştirdiği katliamda yaralanan Filistinlilerden 54'ünün bitkisel hayatta olduğu açıklandı. Gerçek mermiyle vurulan bin 359 Filistinliden 79'unun kadın, 255'inin de çocuk olduğu bildirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2018 Friday
Güncelleme: 02:54 - 18/05/2018 Friday
Yeni Şafak
Filistinlilerden 54'ünün bitkisel hayatta olduğu bildirildi.
Filistinlilerden 54'ünün bitkisel hayatta olduğu bildirildi.

Gazze sınırındaki insanlık dışı katliamda yaralanan Filistinlilerden 54'ünün bitkisel hayatta olduğu bildirildi. Filistin İşgal Suçlarını Takip Heyeti Başkanı İmad el-Baz, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze sınırında göstericilere açtığı ateşte en az 3 bin Filistinlinin yaralandığını hatırlatarak, bu kişilerden 54'ünün bitkisel hayatta olduğunu açıkladı.

MAHMUD ABBAS'A ÇAĞRI YAPTI

Yaralananlardan bin 359'unun gerçek mermiyle vurulduğunu, bunlardan 79'unun kadın, 255'inin çocuk olduğunu belirten Baz, 20 gazeteci ile 19 sağlık görevlisinin de İsrail askerlerince vurulduğunu ifade etti. Baz, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a İsrail'in suçlarını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıma çağrısı da yaptı. İsrail askerlerinin, Gazze sınırında ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını anmak isteyen göstericilere ateş açması sonucu 62 Filistinli şehit olmuştu.

GAZZE'YE ACİL MÜDAHALE

Bu arada, Yeryüzü Doktorları da hastanelerin, ilaç ve ekipmanın yetersiz kaldığı Gazze'de mobil sağlık ekipleri ve kliniği ile yaralılara acil yardım ulaştırıyor. Bölgede 2015 yılından bu yana ofisi bulunan ve fizik tedavi, psikososyal destek gibi hizmetlerle Gazze'de çalışmalarını sürdüren Yeryüzü Doktorları, mobil sağlık ekipleri ve kliniği ile Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde yaralananlara da müdahale etti. Bu kapsamda sadece son bir haftada 270 kişinin evini ziyaret eden Yeryüzü Doktorları, fizik tedavi, hemşirelik, psikososyal destek alanlarında 618 seans sağladı, 30 kişiye de bölgede bulunan kliniklerinde 53 fizik tedavi seansı gerçekleştirdi.

#Kudüs
#Filistin
6 years ago